Life&style

Vrijeme za maženje: bogata njega za nježnu bebinu kožu

Bogata i istovremeno nježna njega sada nužna je za zaštitu nježne bebine kože

Posebni zahtjevi

Promjene u temperaturi posebno opterećuju nježnu kožu beba. Jer za razliku od odraslih, lojne žlijezde kod bebine i dječje kože još nisu do kraja razvijene. Koža mališana je bez dovoljne masti za kožu jače izložena izazovima vremenskih uvjeta i reagira posebno osjetljivo.

Nježna njega u kupaonici i ...

Kako se ne bi oštetio prirodni zaštitni kiseli sloj kože, za kadu vrijedi sljedeće pravilo: Manje je više. Topla voda bez dodataka za kupanje je sasvim dovoljna za pranje beba. Ali zato poslije kupke kožu treba namazati kremom. I to najbolje u kombinaciji s opuštajućom masažom. Masaže beba jačaju vezu između djeteta i roditelja i uz to mogu biti iznimno opuštajuće kod kolika. Nježnu njegu pritom nudi babylove Sensitive ulje za njegu i masažu s kamilicom i suncokretovim uljem. Osjetljivoj bebinoj koži koja je sklona alergijama najbolje će se pomoći zaštitnim i blagim babylove Ultra sensitive uljem za njegu i masažu. Budući da se kreme koje sadrže vodu na hladnoći mogu smrznuti na koži, uvijek bi trebalo posezati za formulacijama koje sadrže masti.

... na stolu za previjanje

Također i prilikom mijenjanja pelena treba paziti na bogata njegujuća sredstva. babylove njegujuće maramice s ekstraktom aloe vere i kamilice s isključivo biljnim sastojcima za pranje osiguravaju nježno čišćenje od glave do pete dok su babylove vlažne maramice s 99 % vode posebne po svojoj blagoj recepturi i idealne za nježno čišćenje pelenskog područja.

Veganska babylove Ultra sensitive krema protiv iritacija bez parfema štiti osjetljivu kožu od vlage te bogatom formulom pruža optimalnu njegu za mekane bebine guze.

Opremljena ovim pomagačima će i bebina koža dobro njegovana biti spremna za promjenjive vremenske uvjete.

 

Photo: dm.hr