Life&style

Zašto je zapravo Meghan Markle rekla da žene moraju koristiti svoj glas

  • Istraživanja pokazuju kako se žene, pogotovo u poslovnom okruženju, često boje otvoreno iznijeti svoj stav, mišljenje, ideje...
  • Međutim, ženski glas se mora čuti
  • Koliko je to važno i zašto mi žene moramo stalno prestati sumnjati u sebe i napokon progovoriti - otkriva naša kolumnistica Kim Končar

Slažeš li se sa mnom da bez obzira na sve promjene koje su se dogodile u društvu, žene kao da se još uvijek ustručavaju glasno iznijeti ono što žele reći? Mnoga su istraživanja napravljena i dokazano je da žene u poslovnom okruženju nemaju dovoljno samopouzdanja izraziti svoje prijedloge, ideje, pitanja... Ali, ovdje neću izvlačiti statistike pošto moje misli, a ni tvoje, nisu broj, nego ću radije pokušati biti promjena koja nam je svima u ovom svijetu danas potrebna jer, zar nije šteta da sve te misli i intuitivni zaključci ostanu samo u našim glavama? 

Često o tome razmišljam i odlučila sam neke od svojih misli podijeliti s tobom. Htjela sam upravo napisati rečenicu kako se nadam da neću biti dosadna, ali sam se odmah uhvatila u tome i zaustavila jer kad žena izražava stav ili mišljenje, kad koristi svoj glas, kad svoje misli preoblikuje u rečenice koje direktno izgovara i bori se za sebe nikako ne može biti dosadna. Stoga počinjem ili sam već počela? 

 | Autor:

Neka naš glas odjekne daleko


I muškarcima i ženama treba dozvoliti da budu ono što jesu jer ćemo samo tako pomicati granice i učiniti svijet ravnopravnim. 
Za početak, umjesto da žena ženi bude vuk, mislim da bi bilo ljepše da je podrška i drug. Kompetitivnost je pozitivna ako nas potiče da se razvijamo i rastemo, ali ako u nama budi ljubomoru, a samim time i sumnju u nas same, onda od nje nemamo nikakve koristi. Sve bismo trebale imati jednak cilj, a to je da podržimo jedna drugu i da naš glas na kraju dana odjekne daleko. Okolina nas već želi utišati, pa zar ne bi bilo bolje da se barem mi međusobno ne stišavamo nego podržavamo?
Bojimo se reći vlastito mišljenje jer nam još uvijek podsvijest govori da smo "nježniji spol", a nježnost se povezuje sa slabošću. Zaboravljamo pritom na nebrojene prednosti koje mi žene posjedujemo kroz energiju kao što su fleksibilnost, fluidnost, empatija, osjećajnost i kreativnost. 

 | Autor:

Svijet čeka na nas


Žena ne posjeduje veću snagu od snage svoga glasa. Nije lako tražiti taj glas i ne mogu reći da sam ga ja u potpunosti pronašla, ali onu količinu koju sam našla trudim se koristiti svaki dan. Teško je to "kopanje" po sebi i skupljanje hrabrosti da se izraziš u društvu u kojem, nažalost, ako pogriješiš ljudi teško zaborave. Kada muškarac griješi pogriješio je on sam, a kada žena ne uspije u nečemu što je naumila, izjednačava se sa svim ženama rečenicom - "Nije to za ženu!". Upravo to treba promijeniti, a za to je potrebno što više naših glasova. 
Njegujem svoj glas na razne načine, a ako ga slučajno izgubim iz bilo kojeg razloga, postajem jako nervozna i nemogućnost govora mi stvara anksioznost. Za mene je žena s glasom po definiciji snažna žena, a sigurna sam da svaka od nas ima tu snagu u sebi koja samo čeka da ju izustimo. S poslovne, ali i privatne strane, žao bi mi bilo kada svoj glas ne bih iskoristila sada kada to mogu, a i svijet na to čeka. U životu mjesta žaljenju nema! Zato kada smo tu i sada, zar ne bi bilo divno iskoristiti taj glas i poslati daleko do nekog uha koje će nas, sigurna sam, čuti? 


Žene su u istraživanju Woman's Choice odabrale isla® pastile kao omiljene pastile za grlo 2021. godine i zato predstavljamo isla® medic hydro+ trešnja pastile za grlo s hidrogelnim kompleksom koji u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu i poseban biljni ekstrakt islandskog lišaja ublažavaju tegobe s grlom i smiruju snažno napregnute glasnice. Ako ovih dana glasno navijaš za našu repku, pomoći će ti hijaluronska kiselina, poznata kao prirodno sredstvo koje se koristi za njegu glasnica, a njezino djelovanje dodatno je pospješeno dodatkom prirodnog ekstrakta islandskog lišaja i hidrogelnog kompleksa koji na sluznici stvara zaštitni film te njeguje sluznicu i smiruje snažno napregnute glasnice. Čuvaj svoj glas i njeguj ga - neka se što bolje čuje!

 Sponzorirani sadržaj: missMind za miss7

Photo: Shutterstock

Komentari 0