Life&style

Vrhunska make up artistica Sanja Agić o predrasudama s kojima se susrela kao žena nogometaša i tajni svog uspjeha

  • Sanja Agić jedna je od najuspješnijih domaćih make up artistica te nam predstavlja posebno zadovoljstvo što se ponovno odazvala biti dio stručnog žirija našeg natječaja Value4Money: beauty
  • U našem razgovoru prisjetila se trnovitih početaka svoje karijere i predrasuda s kojima se susrela kao supruga uspješnog nogometaša
  • Koji beauty trend prezire, namjerava li napisati novu knjigu i hoće li se odvažiti kreirati vlastitu liniju šminke možeš saznati u nastavku teksta

"Estet, kreativac i osoba koja svijet gleda kroz ružičaste naočale", riječi su kojima se opisala Sanja Agić, cijenjena vizažistica i članica stručnog žirija našeg natječaja 'Value4Money:beauty'. Iza nje je bogata karijera, a s pravom je smatraju jednom od vodećih domaćih make up artistica.

"Moja glava je nepresušni izvor ideja. Ovo drugo što pratim uz put se samo poklopi. Da se ne bavim ovim poslom ne znam gdje bih to sve ispoljila", otkriva nam Sanja na samom početku našeg razgovora. Priznaje kako nije imala ni potrebe ni želje okušati se u drugom poslu jer je za nju je make up bio i ostao prva ljubav.

Druga ljubav bila bi fotografija, medij koji je vizažistici bio poticaj za razvoj karijere kojom se danas bavi. "Nikad sebe nisam vidjela kako radim na televiziji ili kazalištu. U tom slučaju bih odabrala neko drugo zanimanje. Definitivno se vidim u modi i fotografiji, a to me dovelo do časopisa. Ondje sam mogla kreativno se izražavati kako želim", otkriva.

 | Autor: Srećko Rundić Srećko Rundić

Prvi veći posao kao životna prekretnica

Ljubav prema ovoj profesiji razvila je još kao djevojčica koja se nije ustručavala svojim lutkama prirediti pravi mali 'make over'. No put do vrhunske make up artistice nije bio uvijek posut ružama. "Ja sam uvijek to željela, čak i kada sam završila frizersku školu i imala svoj salon nisam bila do kraja ispunjena", priznaje.

Kad se ukazala prilika nastavila je školovanje za vizažisticu smatrajući kako će joj prethodno stečeno frizersko iskustvo biti dodatan plus. Međutim, već je prvi posao na kojem je angažirana za izradu šminke i frizure pokazao je kako kistovi ipak imaju prednost nad škarama. "Tad mi je došlo do mozga koji dio mene puno više privlači. To je bilo moje prvo i posljednje snimanje na kojem sam bila angažirana za dvije stvari odjednom", prisjetila se sa smiješkom.

(Ne)tipična žena nogometaša

Počeci njezine karijere make up artistice nisu prošli nezamijećeno, štoviše susrela se s određenim predrasudama nastalima na temelju toga što je supruga poznatog nogometaša Jasmina Agića. "Kada sam krenula u taj svijet bilo je dosta predrasuda, klasificirali su me kao suprugu nogometaša koja ovo radi iz zabave. Ali malo je njih znalo da sam u toj struci, da sam i puno prije krenula u to. Ja sam šutjela, prihvaćala poslove, radila i jednostavno bila ja. Samo sam radom mogla dokazati drugo, pričom nikako", otkriva Sanja.

Napomenula je kako su i iza nje dani kada je kući stizala plačući, ali je uvijek nastojala gledati prema naprijed. "Samo sam 'pičila' i bila svoja. Nikad se nisam podređivala nikome. Ako griješim i pogriješim neka to bude moja greška", istaknula je. A navedena izjava zapravo sjajno sumira i tajnu njezinog uspjeha.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Kako je nastala "mala beauty Biblija"?

Tajne svog zanata spremno je otkrila u knjizi 'Make up s potpisom' koja je svjetlo dana ugledala 2013. godine. Premda je iznimno ponosna na ovaj projekt, priznaje kako se danas ne bi tako lako odlučila na njegovu realizaciju. "To je bilo tako optimistično, rekla bi mladenački, imala sam puno hrabrosti, želje i volje. U Hrvatskoj izvesti nešto tako, nešto što je prvo na tržištu, bilo je skoro nemoguća misija. Dvije godine su bile potrebne da ona ugleda svjetlo dana", kazala je Sanja otkrivši kako je unatoč svemu iznimno ponosna na svoju "malu beauty Bibliju".

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Top i flop

U dugogodišnjem iskustvu susrela se s različitim strujanjima u svijetu ljepote, a priznaje kako se povratku jednog trenda ne bi tako rado obradovala. "Ne bih voljela da se vrate one crne oštre obrve", otkriva nam. S druge strane, velika je pobornica usavršavanja podloga i pudera, a premda je iza nje nekoliko tisuća kreiranih make up lookova, postizanje idealnog tena je ono što je u njezinom poslu još uvijek fascinira.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

"Puno je godina rada iza mene, ne fascinira me samo našminkati oči jer to već radim s lakoćom, a ten je nešto specifično, a proizvodi se još usavršavaju. Kada naletim na proizvod koji sjajno prekriva, a djeluje što prirodnije, to mi je najveća sreća. Da su puderi što nevidljiviji, a da rade", istaknula je.

A njezine nove poslovne ambicije usmjerene su upravo dovođenju kvalitetnih profesionalnih brendova šminke na hrvatsko tržište, dok o kreiranju vlastite linije dekorativne kozmetike trenutno ne razmišlja. "Neke stvari sam poduzela po tom pitanju, ali došla je korona i svi snovi su pali u vodu u ovom trenutku. Ako se ostvare dobro, ako se ne ostvare isto dobro. Doći će novi snovi", zaključuje make up artistica.

Photo: Privatna arhiva

Komentari 0