Life&style

Vrati me u one dane

Misliš da je danas puno bolje biti klinac nego 90- ih? Da, djeca danas imaju najnovije Iphone, igrice, hover boarde i slično, no evo 12 razloga zašto je nama ipak bilo puno bolje!

Svako je desetljeće po nečem specifično i nezaboravno. 70- ih godina sve je bilo u znaku ljubavi i mira, 80- ih je fokus bio na rock'n'rollu, a 90- ih? U 90- ima je vladala potpuna smislena zbrka i obožavana kombinacija naizgled nespojivih stvari koje ni danas ne zaboravljamo! Nama se čini da su one ipak bile puno više od toga. U 90-im su ljudi počeli koristiti internet, mobiteli su postali sve popularniji, izašao je kultni Titanic,Sam u kući i još pregršt genijalnih filmova, a crtići? Crtići su bili jednostavno najbolji ikada. Evo što smo još voljeli, mrzili a što nas je posebno nerviralo u devedesetima!

1.Povezivanje na Internet bio je spor, dug i mukotrpan proces popraćen najiritantnijim zvukom ikada. Uz to pozivi za vrijeme korištenja interneta bili su potpuna utopija.

via GIPHY

2. Digitalni ljubimac zbog kojeg si se panično budila kako bi ga nahranila a kada bi to opet, po ko zna koji put zaboravila, suze nebi izostale iako je pritisak jedne tipke bio dovoljan kako bi se ljubimac oživio. Naravno, riječ je o Tamagochiju koji nam, navodno, uskoro sprema veliki comeback!

 | Autor: promo promo

3. Nokia 3310. Do dana današnjeg najbolji mobitel po mišljenju mnogih. Baterija je trajala tjedan dana, a bilo ga je nemoguće uništiti. Što još drugo poželjeti?

 | Autor: promo promo

4. Kazete i videoteke bile su sinonim za zabavu! Na dobar film znao si čekati i po nekoliko tjedana a mučilo nas je samo premotavanje istih kazeta.

via GIPHY

5. Leteći medvjedići dokaz su da su devedesetih crtići stvarno bili najbolji ikada. A tko se još sjeća najavne pjesme Letećih medvjedića? Priznaj, pjevušiš ju i sada.

 | Autor: mojtv mojtv

6. Otići u park ili ostati doma? Što će se dogoditi sutra u školi? Najpoznatija igračkica za predviđanje budućnosti ili donošenje teških odluka izgledala je ovako, a mogao si ju napraviti sam u samo nekoliko minuta!

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

7. Dokaz da su neke stvari vječne! Heeej macarena!

via GIPHY

8. USB danas (kao i još puno toga) shvaćamo olako. No pohranjivanje podataka nije uvijek bilo baš tako jednostavno.

via GIPHY

9. Životinjsko carstvo također volimo i danas. Tanka mliječna čokoladica još nam je uvijek pri vrhu liste omiljenih slatkiša. Još kada bi te potrefila baš ona naljepnica za album koja ti nedostaje! Eh, kakva sreća!

 | Autor: promo promo

10. Vožnja u autu bila je puno lakša uz Nintendo. Roditelji su toga bili svjesni pa su ga koristili kako bi nas ušutkali ili umirili na određen period. A mi se nismo previše bunili.

via GIPHY

11. Dawsons Creek ili One Tree Hill bili su naš život. Iako nam životi nisu bili ni u pola uzbudljivi kao oni junaka iz serije svatko se pronašao u barem jednom liku. A živciranje i neizvjesnost oko toga hoće li Lucas završiti s Brooke ili Peyton a Joey s Dawsonom ili Paceyem nije se ponovilo još dugo poslje.

via GIPHY

12. Nitko kao Simsi. Na ovu i danas popularnu igricu trošili smo sate. Igranje s kodovima i stvaranje nerealnog bogatstva a potom i uređivanje luksuznih kuća svi smo obožavali. Gotovo jednako kao mučenje vlastitog Simsa iz vlastite zabave. Ne pravi se nevina, sigurni smo da si bar jednom i sama to napravila.

via GIPHY

Što kažeš jesu li devedesete ipak bolje?

Photo: imdb

Komentari 0