Life&style

Vraća se show 'Zvijezde pjevaju' pa smo se prisjetili nekih nezaboravnih trenutaka i porazgovarali s akterima

Postoji li osoba koja nije odgledala barem jednu epizodu megapopularne emisije ''Zvijezde pjevaju''? Vjerujemo da ne. Nakon nekoliko godina pauze, emisija se opet vraća, a mi smo se prisjetili najboljih trenutaka i porazgovarali s njihovim protagonistima

Sjećaš li se zabavno-pjevačke emisije ''Zvijezde pjevaju''? Hrvatska inačica britanskog ''Just The Two Of Us'' temelji se na pjevačkim nastupima 8 parova, a zabava leži u tome da je samo jedna polovica para profesionalni pjevač i druga je zvijezda. Nakon izvedbe, žiri daje ocjene od 1 do 10, a svaka emisija završava eliminacijom nekog para. 

Emisija je s prikazivanjem započela u travnju 2007. godine i potrajala je čak sedam sezona, sve do 2014. godine kada su s HRT-a odlučili da je vrijeme za pauzu. Šuškanja da se 'Zvijezde' vraćaju počela su već prošle godine, ali ovih dana pojavila se informacija da emisija s prikazivanjem kreće već 2. ožujka, za samo mjesec i pol dana. Slobodna Dalmacija prenijela je vijest da će emisiju opet voditi Barbara Kolar i Duško Ćurlić, provjereni voditeljski duo koji je stvarno znao kako šarmirati gledatelje.   | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Isti izvor navodi kako će svoja mjesta u stručnom žiriju zauzeti Miroslav Škoro i Danijela Martinović, a brojni se pitaju dolazi li i najpopularnija ''sutkinja'' u Hrvatskoj - Martina Tomčić. Povodom ovog novog starta, kojem se istinski radujemo, odlučili smo se prisjetiti nekoliko momenata koji su nas ostavili bez teksta:

1. PJESMA U ČAST ĐORĐA NOVKOVIĆA

U prvoj sezoni ove emisija natjecao se Boris Novković, s partnericom Ivom Visković. Međutim, u noći nakon pete emisije preminuo je njegov otac, hrvatski skladatelj zabavne glazbe, Đorđe Novković. Boris se tada odlučio povući iz natjecanja, a svi kandidati odlučili su Đorđu odati počast pjevajući jednu od najljepših pjesama koje je ikada skladao - ''Don't ever cry''.
Bio je to prvi nastup Borisa Novkovića nakon očeve smrti. Brojni su tijekom nastupa plakali, a publika je u konačnici skandirala Borisu koji je imao snage i za izvesti još jednu očevu pjesmu - ''Malo mi je jedan život s tobom''. 

Nazvali smo Borisa i podsjetili ga na njegovu prvu (i jedinu) sezonu ovog showa. ''Lijepa su to iskustva, dragi i talentirani ljudi. Tada je to bila nova forma i sjajno smo se zabavljali. Nažalost, u oči finala preminuo mi je otac pa Iva Visković i ja nismo došli do finala. Iva je bila sjajna partnerica, imala je specifičnu interpretaciju i lijep glas. Vjerujem da smo ostavili dobar dojam tada. Poslije više nisam nastupao, ja se u svemu volim jednom okušati'' - prokomentirao je Boris koji se svoje sezone s raspjevanim zvijezdama jako rado prisjeća.

2. JACQUES I LAMIJA ŠARMIRALI SU JAVNOST

Ako moramo izdvojiti jednu ''mentorsku'' ulogu u kojoj smo stvarno obožavali Jacquesa Houdeka, to je onda bilo u prvoj sezoni ''Zvijezde pjevaju'' kada je nastupao s novinarkom Lamijom Alečković. Dotada prilično neuključena u javni život, novinarka Lamija je svojom elegancijom i zavidnim vokalnim sposobnostima brzo osvojila srca javnosti i žirija.
Jacques ju je naučio pjevati kao pravu profesionalku, a brojni posebno ističu izvedbu pjesme ''Over The Rainbow'' iz Čarobnjaka iz Oza u kojoj su apsolutno rasturili i razgalili nam srca.  Osim toga, Jacques i Lamija postali su pobjednici prve sezone, a Jacques je kasnije pobjedu odnio i s glumicom Anom Vilenicom.
O uspomenama na ovu emisiju porazgovarali smo s Jacquesom.
''Imam prekrasne uspomene. Uistinu najljepše uspomene. Pobjednik sam bio dva puta - jednom s Lamijom Alečković, a potom i s Anom Vilenicom. Ove godine, nažalost, neću biti mentor jer se više naprosto ne vidim u tom tipu mentorstva'' - poručio je Jacques. 

3. ZUHRA I JELENA RADAN BILI SU DOBITNA KOMBINACIJA

U petoj sezoni ovog showa, prikazanoj 2011. godine, kao partner pjevačici Jeleni Radan nastupio je Zlatan Zuhrić, poznati komičar i voditelj. Bilo je očito da je Zuhrino pjevanje stvarno teška misija, ali Jelena je odlučila iskoristiti njegovu sklonost javnom nastupu. Iako nisu stigli daleko, njihovi nastupi bili su prava zabava. Zuhra je u pjevanje ubacio svoje ''uvode'', a tijekom izvedbe pjesme ''Everybody needs somebody'' imali su i usklađene outfite. Ma, iako su njeni drugi partneri pjevali ipak nešto bolje, Zuhra je ipak Jelenina dobitna kombinacija! Osim toga, moramo li napomenuti da su Zorica Kondža i Drele imali potpuno isti učinak?

4. MARTINA JE ODUVIJEK BILA - MARTINA

Martina Tomčić bila je sutkinja i u ovoj emisiji, a vjeruje se da je od tu i potekao njen status neumoljive članice žirija bez dlake na jeziku. Martina, naime, kandidate od prvog dana nije niti malo štedjela i nije ju previše brinulo koliko su ''celebrity''. Katji Kušec bez pardona je rekla da ne zna dobro pjevati, a tragično preminuloj glumici Dolores Lambaši rekla je da je previše histerična u nastupu te da je bila površna i da ponekad treba shvatiti da je manje naprosto - više. Dakle, Martina je stvarno stroga. No, važno je da je i pravedna. 

5. KAD SU SVI BILI ''HAPPY''

Sjećaš li se pjesme ''Happy'', hita koji je 2014. godine zarazio cijeli svijet? Naravno da je ova živahna stvarčica vrlo brzo osvojila i Hrvatsku i našla se na repertoaru naših raspjevanih zvijezda. Cijela ekipa sedme (i posljednje prikazane) sezone zajedno je zapjevala ovaj hit. I svojom su nas izvedbom uistinu zarazili. Iz cijele izvedbe najbolje pamtimo Mirka Fodora koji se u ovoj sezoni okušao u pjevačkim vodama. 

 

Photo: Davor Puklavec/Pixsell

Komentari 0