Life&style

Vraća se popularni trend za kosu iz sedamdesetih

Trendovi u svijetu kose dinamični su poput trendova u svakoj drugoj sferi koja se tiče našeg izgleda. U svijetu mode i kozmetike, već smo se polagano vratiti u prošlost, a sada se to događa i s kosom.

Svijet mode i svijet kozmetike već su doživjeli velike povratke trendova s kraja prošlog stoljeća koje smo objeručke prihvatili. Zanimljivo je da se to sada događa i u trendovima stiliziranja kose. Riječ je o shaggy hair tehnici koja je bila popularna sedamdesetih godina, a izmislio ju je celebrity frizer Paul McGregor koji je preminuo 2013. godine.   | Autor: miss7/pinterest miss7/pinterest U urbanom rječniku, shaggy kosa podrazumjieva slojevito ošišanu kosu različitih duljina. Suprotno mišljenju mnogih, shaggy look vidjet ćeš i na poludugim i dugim frizurama. Njegova glavna prednost je što tankoj kosi daje volumen te unosi živost. Par vještih poteza frizerskim škarama, osvježit će ti izgled i otvoriti lice. Da nitko nije ostao imun na ovaj trend dokaz je i činjenica da je frizuru nosio i slavni Mick Jagger, a sigurno ćeš se sjetiti i Jennifer Aniston koja je frizuru nosila neko vrijeme u seriji Prijatelji.   | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook

Zanimljivo je da ovaj tip frizure dobio ime po liku iz crtića Scooby Doo, Shaggyu Rogersu koji je ujedno i najbolji Scoobyev prijatelj. Strašljivac nemarnog izgleda bio je mnogima najšarmantiji lik crtića te ne čudi da se trend ''razbarušene kose'' zove upravo po njemu. 

Srećom, shaggy look na kosi jedan je od onih trendova koji će pristajati baš svima. Osim toga, sviđa nam se ideja da hodamo razbarušene kose i da to bude posve legitiman stilski potez! A s obzirom da nam stiže i ''no make up'' trend, već vidimo da ćemo se ove godine ekstremno brzo spremati za posao. 

Photo: Pinterest/AlbionFit
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cirkusant

    baš dobro da ste jaggerovu fotku stavili....odlično ilustrira frizuru.....pa to je keith bog vas u šumu okreno