Life&style

Voliš božićne filmove? Horoskop kaže koji je baš za tebe

Stigla blagdanska filmska sezona, a odabrati film s kojim početi ponekad je teško odabrati. Evo što ti savjetuje tvoj horoskop...

Stiže nam sezona gledanja filmova s prazničkom tematikom. Ponuda je svake godine sve šira i šira, a izbor postaje teži. O odabiru smo se odlučili posavjetovati s astrološkom prognozom. Evo koji bi ti film mogao odgovarati po tvom horoskopskom znaku:

OVAN: Luda božićna zvona (1996.)

Ovan je pravi avanturist i ljubitelj izazova svih vrsta pa nas uopće ne iznenađuje činjenica da bi ga ova šašava i zabavna komedija s Arnoldom Schwarzeneggerom u ulozi prezaposlenog tate Howarda Langstona mogla oduševiti. Ovaj se tata na sam Badnjak našao u problemu. Naime, često je bio odsutan iz kuće pa se sinu Jamieu odlučio odužiti popularnom igračkom čija je potražnja prešla granice očekivanog. Naravno, potraga za igračkom pretvorila se u ludu trku, a priča se kasnije pretopila u pravu poučnu priču o roditeljstvu s dozom šarmantnog humora. 

BIK: Božićna priča (2009.)

S obzirom da su u životu pravi hedonisti, a nerijetko se i pomame za materijalnim stvarima, bikovi mogli bi mnogo naučiti iz kultne Božićne priče snimljene po književnom klasiku Charlesa Dickensa. Film prati starca  Ebenezer Scrooge, kojeg tumači fantasični Jim Carrey, koji je je škrt, osamljen i ne vidi smisao blagdana. Njega posjećuju tri duha koji mu nastoje otkriti pravi smisao Božića. Oni ga pokušavaju potaknuti da otkrije pravi smisao postojanja i ispravi svoj put dok mu je još vrijeme. 

BLIZANCI: Sam u kući (1990.)

Blizanci se u horoskopu često ističu po svojoj sposobnosti da se prilagode situaciji. Upravo su po tome slični malom Kevinu, dječaku koji za Božić slučajno ostane sam u kući pa mora poraziti lopove koje prijete njegovom domu. Ostatak sadržaja ti uopće ne moramo reći, znamo da si već pogledala. Ali Sam u kući je tu da se gleda opet iznova! 

RAK: Američka priča (1986.)

Rak je poznat po tome da je, bez konkurencije, najemotivniji znak horoskopa i želi da su svi oko njega sretni i zadovoljni. Kad je riječ o blagdanima, toliko uživa da postane nostalgičan za djetinjstvom i uspomenama. Horoskop mu, dakle, preporuča da svoje osjećaje rasplamsa crtanim filmom Američka priča Stevena Spielberga. Radnja prati židovsku obitelj miševa Mousekewitzes koja živi u Rusiji u kući obitelji Moskowitz. Mišja obitelj nalazi se na slavlju kada glava obitelji priča sinu Fievelu o divnom mjestu koje se zove Amerika i u kojem nema mačaka. Proslava na koncu polazi po zlu, a kako završava kultna obitelj miševa morat ćete saznati gledajući...

LAV: Kako je Grinch ukrao Božić (2000.)

Lavovi vole biti u centru pažnje - baš kao i Grinch, protagonist ovog ludo dobrog animiranog filma. Grinch je, naime, naumio ukrasti Božić stanovnicima grada Who koji su ga, kad je bio dijete, odbacili jer je bio ružan i zloban. Ovaj film brzo se prometnuo u apsolutni klasik, preporučuju se svima, ali horoskop tvrdi da će u njemu definitivno uživati lavovi. 

DJEVICA: Čudo u 34. ulici (1994.)

Djevice su poznate kao human i topao znak pa nema sumnje da će ih ova topla priča ostaviti bez teksta. Čudo u 34. ulici kultni je božićni klasik koji govori o djevojčici Susan koja ima 6 godina i ne vjeruje u Djeda Božićnjaka. Takvo joj je uvjerenje prenijela njena majka Dorey, uspješna poslovna žena. Istodobno, starčić Kriss Kringle dobije ulogu Djeda u centru u kojem radi njena majka i toliko je šarmantan da mala Susan povjeruje da je on pravi Djed Božićnjak.

VAGA: Djed Božićnjak (1994.)

Vagama je u blagdansko doba najvažnije da budu okruženi najmilijima pa se na popisima horoskopskih preporuka za njih nalaze tople priče o Djedu Božićnjaku s humanom notom. One su sjajne za cijelu obitelj, a na samom vrhu liste astrolozi im donose kultni film Djed Božićnjak u kojem popularni komičar Tim Allen, u ulozi Scotta Calvina, prouzrokuje da Djed Božićnjak padne s krova. Tu kreću njegove lude nevolje...

ŠKORPION: Božićna priča (1983.)

Škorpioni su poznati kao pomalo tvrdoglavi i vrlo odlučni znakovi, a Božić i obiteljska okupljanja ponekad nisu prava zgoda za ljude takve naravi. Sjajna doza smiraja i mudrih lekcija krije se u filmu Božićna priča iz 1983. godine. Film prati radnju iz 1940-ih kada dječak Ralph pokušava uvjeriti sve ljude oko sebe da mu za Božić naprosto trebaju pokloniti pušku. Oni odbijaju, a on odluči izazvati cijeli niz nevolja...

STRIJELAC: Vilenjak (2003.)

Strijelci često imaju zabavan, duhovit i šarmantan karakter koji često neodoljivo podjeća na ideje o vilenjacima. Upravo zato ovaj film o čovjeku-vilenjaku mogla bi ih oboriti s nogu. Buddy je, naime, kao mala beba, slučajno upao u torbu Djeda Božićnjaka i odgojen je kao pravi pravcati vilenjak. Ipak, jedne godine odluči pronaći svoje mjesto u stvarnom svijetu i vratiti se svojoj obitelji. 

JARAC: Divan život (1946.)

Jarcima je obitelj jedna od temeljnih ljudskih vrijednosti, a njeguju i ljubav prema klasicima raznih vrsta. Na tom tragu, horoskop im preporučuje film Divan život koji definitivno slavi snagu obiteljskih veza. Priča počinje s čovjekom koji želi počiniti samoubojstvo, ali anđeo ga spriječi. Pitanje je stigne li popraviti sve narušene aspekte svog života.

VODENJAK: Predbožićna noćna mora (1993.)

Vodenjak ipak treba malo više dinamike od plošne blagdanske priče. Upravo zato mogao bi upaliti Predbožićnu noćnu moru.  Animinirani film govori o stanovnicima Grada noći vještica, na čelu s Jackom Skellingtonom, koji pokušavaju prekinuti monotoniju slavljenja Noći vještica tako što namjeravaju u grad uvesti slavlje Božića. Ovaj film baca novu perspektivu na ovaj praznik i nedvojbeno je veliki hit već dva i pol desetljeća.

RIBE: Bijeli Božić (1954.)

Ribe bi svoje praznike mogle uveseliti još jednim voljenim klasikom, filmom Bijeli Božić. Film prikazuje Drugi svjetski rat i prati dva američka vojnika. Bob je bivši zabavljač, a Phil to želi postati. Bob, uz pomoć Phila, zabavlja vojnike na Badnjak, ali dolazi mu inspekcija i on biva smjenjen s dužnosti. To je samo početak ovog kultnog filma iz kojeg je potekla jako popularna pjesma koja je nagrađena i Oscarom - White Christmas. 

 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0