Life&style

Volimo kada jedan proizvod djeluje višenamjenski, a ovaj bi svaka obitelj trebala imati u svojoj ''kućnoj ljekarni''

  • neoVIDERM – višenamjenska emulzija za cijelu obitelj koju svako kućanstvo treba imati u ''kućnoj ljekarni''
  • Bilo da se radi o opekotinama od sunca, opeklinama 1. ili 2. stupnja, ogrebotinama, ubodima insekata, bolnim ili peckajućim opeklinam od meduza, iritaciji kože nakon depilacije i brijanja te ostalih kozmetičkih tretmana i ostalih mogućih indikacija predstavljamo proizvod koji pomaže ublažiti novonastale neugodne simptome
  • Ova emulzija dermatološki je testirana i prilagođena za najosjetljiviju kožu, te se upravo zbog toga može koristiti i na bebinoj koži

UKOLIKO NE MOŽEŠ SPRIJEČITI, UZ neoVIDERM MOŽEŠ ZALIJEČITI!

Sve više sunčanih dana, sve više provođenja vremena u prirodi i na suncu donosi nove izazove – ubodi insekata, opekline od sunca, opekline pri roštiljanju, posjekotine i rane od padova zahtijevaju momentalnu njegu i zacjeljivanje, a upravo svim tim površinskim ozljedama kože neoVIDERM priskače u pomoć.

Nježna ali učinkovita formula sačinjena od hijaluronske kiseline, betaglukana i alginata koži pruža 3 ključna učinka koja su potrebna za adekvatno zacjeljivanje – hlađenje, hidrataciju i obnovu. neoVIDERM je jedina krema koja prodire u najdublji sloj ozljede i cijeli iznutra prema površini, a sve uz 3 glavna učinka hlađenja, hidratacije i obnove. 

 | Autor: neoVIDERM neoVIDERM

U slučaju opeklina – bilo od sunca ili roštilja, neoVIDERM je siguran za trenutno nanošenje. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

U slučaju otvorenih rana, pustite ranu da se osuši i nanesite sloj neoVIDERMa na ranu. Betaglukan aktivira i regenerira obrambene procese kože te djeluje na dva načina: potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma i potiče aktivaciju makrofaga – stanica koje čine „energetsku centralu“ imunološke aktivnosti, i time izaziva cijelu kaskadu događaja u organizmu pretvarajući tijelo u “arsenal obrane”. Stvara zaštitni sloj, djeluje obnavljajuće i hidratizira.

ZAUSTAVITE OPEKLINE U NASTAJANJU!

Sunčevo zračenje može biti štetno za kožu. Štetne posljedice sunčevog zračenja na koži nastaju prije svega izlaganjem ultaljubičastom (UV) spektru sunčevih zraka uz napomenu da i infracrveno zračenje značajno doprinosi oštećenju i starenju kože. UV zračenje izaziva opekotine i crvenilo, ali ga ljudski organizam ne može direktno osjetiti. Osećaj topline izazvan je djelovanjem topline i infracrvenog zračenja.

Prije odlaska na plažu, osim nanošenja kreme za sunčanje — The Skin Cancer Foundation preporuča korištenje proizvoda širokog spektra sa SPF od 30 ili više kada provodite duže vrijeme na otvorenom — već i kapu, sunčane naočale i prozračnu odjeću kojom se možete zaštititi od jakog sunca. Odgovarajuća zaštita od sunca posebno je važna za djecu i mlade odrasle osobe, budući da je šteta od sunca kumulativna.

 | Autor: neoVIDERM neoVIDERM

Neki dijelovi tijela, iako su izloženi sunčevom zračenju tijekom cijele godine, često bivaju zanemareni i ne tretiramo ih potrebnom zaštitom od sunca kao što se radi s drugima dijelovima tijela poput lica, leđa, itd. Najčešći primjer su naše ruke koje su stalno izložene suncu tijekom cijele godine, a istovremeno pate od čimbenika iz okoline, poput hladnoće, prljavštine ili čestog pranja.

To ih sve čini osjetljivim na bore i pojavu hiperpigmentacijskih mrlja protiv kojih se teško boriti. Također, dio koji često zaboravljamo zaštititi su i naše uši, a osjetljiva koža na tom području lako može izgorjeti. Nadalje, stopala su isto dio tijela koji često zaboravljamo, iako je poznato da se zbog stalnog izlaganja suncu mogu lako iritirati, kako kod djece, tako i kod odraslih.

Najbolje rješenje za opekline od sunca su emulzije. Zašto emulzije? Jer su laganih tekstura, brzo se upijaju, ne sadržavaju ulja ni sastojke koje zadržavaju toplinu na koži! Tako da najbolja krema protiv opeklina od sunca zapravo je emulzija – a mi vam donosimo najbolju!

Najučinkovitija krema protiv opeklina od sunca je neoVIDERM. neoVIDERM emulzija djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

neoVIDERM SMANJUJE IRITACIJU KOŽE NAKON KOZMETIČKIH TRETMANA!

Pripreme za ljeto u punom su jeku a samim time i više kozmetičkih tretmana dolazi na red kako bi spremni bili za odlazak na plažu.
Koža nakon depilacije lasera i ostalih tretmana postaje osjetljiva jer se radi o postupku koji oštećuje folikule dlake i kožu oko njih. Nakon tretmana laserom, koža je osjetljiva i ugrožena i mora se tretirati isključivo proizvodima koji je neće iritirati. Za čišćenje kože poslije tretiranja laserom preporučuje se korištenje nježnih proizvoda bez sulfata, ne koristiti vruću vodu, uređaje za čišćenje niti grube krpe za pranje kako ne biste pogoršali situaciju. Koža tretirana laserom često je izrazito osjetljiva na sunčevu svjetlost, stoga je važno nositi visok faktor zaštite od sunca nakon tretmana, čak i tijekom oblačnih dana. Nakon laserske epilacije treba izbjegavati vruće kupke, a na kožu preporučamo nanijeti losione za smirenje kože. Bitno je ne izlagati tretirano područje UV zrakama (sunčanje, solarij).

 | Autor: neoVIDERM neoVIDERM

Odgovarajuća njega pomaže da vaša koža ostane hidratizirana, nježna, meka i glatka. Kako bi se koža nakon depilacije oporavila, potrebno je koristiti neoVIDERM emulziju za kožu jer:

  • Obnavlja hidrolipidnu barijeru
  • Vraća normalne uvjete fiziološke obrane kože
  • Umiruje opekline i upalne procese
  • Dubinski hidratizira kožu
  • Ubrzava regeneraciju kožnog tkiva

neoVIDERM još pomaže ublažiti opekline svih vrsta (I. i II. Stupnja), smiruje ubode insekata,  iritaciju kože nakon depilacije i brijanja i ostalih kozmetičkih tretmana, umiruje kožu nakon tetoviranja, te pomaže zacijeliti manje rane i ogrebotine, ublažiti pelenski osip i iritacije na koži, te ublažiti ranice i ožiljke nakon vodenih kozica.

neoVIDERM - zaštitnika kože cijele obitelji možete pronaći u svim ljekarnama!

Photo: Unsplash, Xavier Mouton Photographie