Life&style

Vocabolo Moscatelli - predivni talijanski boutique hotel u napuštenom samostanu koji ostavlja bez daha

  • Novi član Design Hotels grupacije, prekrasan je novi boutique hotel u pokrajini Umbria, tridesetak kilometara sjeverno od Perugie.
  • Nekadašnji samostan iz 12. stoljeća u malom selu Umbertide pretvorili su u neodoljivi intimni hotel sa 12 soba
  • Surađivali su s firentinskim arhitektom Jacopom Venerosijem Pesciolinijem kako bi obnovili povijesnu zgradu dajući joj novi život s elementima modernog dizajna

Nije teško zaljubiti se na prvi pogledu u Vocabolo Moscatelli. Pogotovo ako voliš Italiju, tu nedodirljivu eleganciju u kojoj se lako ispremiješaju povijest, umjetnost, besprijekoran stil i dolce vita način života. Novi član Design Hotels grupacije, prekrasan je novi obiteljski hotel u pokrajini Umbria, tridesetak kilometara sjeverno od Perugie.

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

Nekadašnji samostan iz 12. stoljeća u malom selu Umbertide pretvorili su u neodoljivi intimni hotel sa 12 soba. Kao da boravite u domu vrlo ljubaznih domaćina koji su svoj život posvetili umjetnosti i kulturi. Vlasnici hotela, Kubierschky i Lütjens, oboje porijeklom iz Njemačke, upoznali su se u Zürichu dok su radili u Park Hyattu. Kad se ukazala prilika za stvaranje novog hotela u napuštenom samostanu, par je uložio svoje srce i dušu u njega, donoseći sofisticiranu međunarodnu perspektivu u vrlo tradicionalni kutak Italije. “Oduvijek nam je bio san jednog dana voditi vlastiti mali butik hotel”, kaže Lütjens. "S Vocabolom želimo stvoriti nešto stvarno intimno - mjesto gdje naši gosti postaju dio zajednice i mogu živjeti s nama."

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

Surađivali su s firentinskim arhitektom Jacopom Venerosijem Pesciolinijem kako bi obnovili povijesnu zgradu dajući joj novi život s elementima modernog dizajna, poput ručno izrađenih kreveta s baldahinom, dizajnerskih ogledala, vanjskog namještaja za restorane i ležaljki za sunčanje u elegantnim modernim naslonjačima. Potražili su lokalne obrtnike kao što je Cotto Etrusco, koji je izrađivao šarene pločice za kupaonice i posuđe, a objesili su radove lokalnih umjetnika. No, detalj koji se istaknuo bila je slika iznad recepcije, replika Dječaka s jabukom iz filma 'The Grand Budapest Hotel' Wesa Andersona. Kubierschky je dao talijanskom umjetniku da reproducira sliku kao posvetu svom vlastitom iskustvu vratara.

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

U živopisnoj okolici pokrajine Umbria lako je uživati u lokalnim specijalitetima poput tagliatelle s crnim tartufom. Ali za one koji se žele u potpunosti odmoriti i opustiti, dovoljno je ostati na imanju Vocabola Moscatellija. U okolici hotela je povrtnjak, vanjski bazen, šarmantna pergola i mala kapelica koja se koristi kao prostor za događaje.

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

Goste u hotelskom restoranu čeka pravo hedonistično iskustvo, ali ipak ne tako lokalno i tradicionalno. Chef Yotama Ottolenghi želi ponuditi nešto drugačije od onoga što se obično nalazi u regiji. Jelovnik uključuje jela poput ramena s dimljenom patkom i goveđeg tatakija s teriyaki umakom, iako se umbrijski tartufi pojavljuju u gnudiju od blitve s pireom od tikvice.

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

Vlasnici Kubierschky i Lütjens redovito organiziraju mali plac u vrtu hotela. Bude tu u hladnijim danima kuhanog vina i kuhanog džina, a market ugošćuje prodavače iz Umbrije i Toskane koji donose med, vino, kožne torbe i drugu robu uz prijateljsku i opuštenu atmosferu. U budućnosti domaćini namjeravaju organizirati više događaja usmjerenih na zajednicu kako bi pomogli svojim gostima — i njihovim četveronožnim prijateljima — da se osjećaju kao kod kuće.

 | Autor: Design Hotels Design Hotels

Photo: Design Hotels
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Neobicno