Life&style

Vježbajte stražnjicu u autu, uredu, dok gledate televiziju...

Donosimo vam osam odličnih vježbi za brzo zatezanje stražnjice, koje možete raditi u slobodno vrijeme, ali i dok obavljate druge poslove

Dovedite stražnjicu u odličnu formu za ljeto, počnite već danas s vježbama i aktivnostima koje vam predlažemo i za par tjedana bit će spremna za najmanji bikini, usku haljinu ili traperice.

STUBE
Od danas hodajte stubama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbjegavajte dizala i pokretne stube. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za stražnjicu od stuba.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

ZATEZANJE MIŠIĆA
Zategnite i ponovno opustite mišiće stražnjice za vrijeme sjedenja, kuhanja, stajanja u redu… Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.
ČUČNJEVI
Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite uspravno, polako savinite koljena, pa ponovno ustanite. Udahnite spuštajući se nadolje, izdahnite na povratku.
ŠIRENJE KOLJENA
Ovu vježbu možete raditi i na poslu. Sjednite i položite ruke na vanjske dijelove koljena. Zatim rukama gurajte jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodirivanja koljena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vježbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

 | Autor: Splash Splash

BICIKL
Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedara i stražnjice.
HODANJE NA PRSTIMA
Još jedna praktična vježba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-ak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.
VJEŽBA S JASTUKOM
Uvečer pred TV-om stavite jastuk između koljena pa ga počnite snažno stiskati. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte zadržati položaj što duže.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0