Life&style

Najveći spavalice: 3 horoskopska znaka koja stvarno nisu rođena za rano ustajanje

  • Na neke se ljude ne treba ljutiti jer prespavaju podne - jednostavno imaju takav bioritam
  • Najčešće su ujedno i noćne ptice koje idu spavati u sitne sate i jednostavno su pomaknuli sat
  • A opravdanje imaju i u horoskopu - spavalice su po rođenju, kažu zvijezde

Nije lako gledati one članove obitelji koji još hrču dok je već pola radnoga dana iza tebe ili čekati prijateljicu da ustane kako biste otišle na jutarnju kavu - u jedan popodne. Ranoranioci ne mogu shvatiti kako netko može tako dugo spavati! No, vrijedi i obrnuto, spavalice ne mogu razumjeti u čemu je poanta, čak i čar ustajanja s pjevom prvih ptica. OK, naravno da nas život, posao, djeca i druge obaveze prisile da rano ustajemo, ali da se ova tri znaka pita, ne bi se budili do podneva. Ili duže.

Ribe: Najljepše je sanja(ri)ti

Ribe su poznate već i po tome da su rođeni sanjari i vrlo introspektivne osobe pa nije ni čudo što nisu jutarnji tip ljudi. Mnogo su kreativnije, a i produktivnije u večernjim satima, pa čak i u noćnim. Prave su sove horoskopa i zato im se nije lako ujutro izvući iz kreveta. Ako si prava ribica, svakako više voliš jutarnje sate provesti ploveći carstvom snova nego biti budna i trčati okolo obavljajući svakodnevne zadatke. I, hej, ne može te nitko za to kriviti.  

 | Autor: Unsplash / Egor Vikhrev Unsplash / Egor Vikhrev Foto: Unsplash / Egor Vikhrev

Vodenjak: U kršenje 'pravila' spada i raspored spavanja

Vodenjake uvijek tituliraju kao vizionare među horoskopskim znakovima. Nebeski vladar vodenjaka je planeta Uran zbog koje ovaj znak sklon razmišljanju na nekonvencionalan način što ga svakako izdvaja od drugih znakova. Skloni su i kršenju pravila, a u to svakako spada i nepridržavanje "normalnog" dnevnog rasporeda. Najbolje rade noću (ili vrlo rano u danu, ovisno kako gledamo na to) i mnogo su efikasniji u tim satima. Baš su inspirirani u to doba, bilo za usisavanje kuće ili pisanje knjige ili učenje za ispit. Kako ne bi propustili te proplamsaje kreativnosti, nije im žao ostati budan dok većina drugih ljudi spava.  

Škorpion: Pune baterije dok ostatak svijeta spava

Škorpioni vole te kasne sate, najtiši i najmirniji dio dana. To je izvrsno vrijeme za razmisliti kakav je bio dan iza nas, analizirati što se dogodilo i kako se glede toga osjećaju. A jednako je dobar i za ušuškati se uz dobru knjigu. Škorpionima neće smetati ni malo tihog promatranja zvijezda dok negdje na svježem zraku leže pod tamnim nebom. Nerijetko se i udube u posao te ni ne primijete kako je kasno - treba im odmak od užurbanog dana kako bi se uživili u ono što rade. Ostati dokasno budan škorpionima stvar prostor da se bave svojim hobijima i opuste, a puniti baterije dok ostatak svijeta spava nij nimalo loša stvar. 

Photo: Unsplash/Getty

Komentari 0