Life&style

Vino, pivo, žestica... Kako vrsta alkohola utječe na tvoje emocije

Plačljiva si nakon jednog, agresivna nakon drugog pića? Evo kako izbor alkohola utječe na tvoje osjećaje

Jesi li ikada plakala tijekom svog večernjeg izlaska bez posebnog razloga ili sudjelovala u svađi koje se ne sjećaš? Pa, ako si malo popila, vjerojatno, no, zašto si se baš tako osjećala? Ako se pitala utječu li različite vrste alkohola na tvoje emocije drugačije, tu su znanstvene studije koje će potvrditi vaše sumnje. 
Provedeno je istraživanje na Zavodu za javno zdravstvo u Walesu i King’s Collegeu u Londonu na čak 30 tisuća ispitanika i došlo se do sljedećeg zaključka: najčešće emocije povezane s konzumacijom alkohola su: pozitivna energija i nespokoj, opuštenost, seksepil i samopouzdanje, agresivnost, slabina, plačljivost... No, činjenica je da će te žestica, kao piće s velikim postotkom alkohola, prije rasplakati, nego opustiti. Uz osjećaj tuge, uz žestoka pića povezuje se i agresija, i to ne samo zbog većeg postotka alkohola, već i zbog određenih sastojaka u piću. Vino i pivo pak, donosi istraživanje, pridonosi opuštanju. 


Da se ne mučimo više s teškim temama, tu je i 43 posto ljudi koji tvrde da se osjećaju više seksi i privlačno zbog konzumacije alkohola. I, da stvar bude zanimljivija, postoji i razlika u emocijama između spolova. Naime, žene su sklonije u pijanstvu proživjeti sve emocije, izuzev agresivnosti.

Možda vas zanima Koja si vrsta 'pijanice'? Navodno postoje 4 tipa... Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0