Life&style 12. lipnja 2020.

Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe

Essilor.
Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe

Vidim bolje - Stvaram više. Essilor biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta, kao i mnoge poznate osobe koje znaju da uz bolji vid mogu ostvariti svoj puni potencijal

Rođeni smo s jedinstvenim vidom koji se, bilo da je nasljedno ili uzrokovano vanjskim promjenama, godinama prirodno mijenja. Tako se nakon navršene četrdesete godine starosti učestalo javljaju problemi s vidom poput zamućenog vidnog polja na različitim udaljenostima, a uz moderan životni stil u digitalnom okruženju dolaze i ostali problemi poput zamora oka ili peckanja u očima. Redovite provjere i pregledi vida kod stručnjaka od izuzetne su važnosti za zdravlje očiju i dobar vid.

Vodeći proizvođač dioptrijskih naočalnih leća Essilor, još je od 1984. godine posvećen razvoju i stvaranju najkvalitetnijih rješenja za dobar vid koja biraju milijuni nosioca dioptrijskih naočala diljem svijeta i Petar Grašo.

 | Autor: Essilor Essilor

Brinite za svoje oči

Bilo da učimo, radimo, kuhamo ili vozimo, bavimo se sportom ili glazbom, oslanjamo se na vid, stoga je briga za njega neophodna. Razvoj i inovacije u centru su Essilorove strategije koja donosi širok raspon naprednih rješenja za vid svakog individualca, dizajniranih prema osobnoj potrebi nosioca. Svaka naočalna leća iz Essilora kombinacija je više komplementarnih tehnologija koje korigiraju vid, štite oči od štetnog svjetla i vanjskih faktora te poboljšavaju jasnoću vida.

 | Autor: Essilor Essilor

Korigirajte svoj vid

Osigurajte najbolje naočalne leće za korekciju vida u skladu sa svojim potrebama.Od dogovora termina za pregled vida do finalnog izbora naočalnih leća u nekoliko koraka. Prvo se radi pregled vida koji obavlja stručna osoba. Na temelju definirane dioptrije birate odgovarajuće naočalne leće za korekciju vida,tipa jednojakosne (Eyezen™) ili progresivne naočalne leće (Varilux®), a zatim birate okvire u koje se ugrađuju odabrane naočalne leće.

Zaštitite svoje oči

Uz devizu „bolje spriječiti, nego liječiti“, prevenirajte probleme s vidom, pa tako ne razmišljajte o naočalama samo kada je riječ o korekciji dioptrije, nego otkrijte i najbolja rješenja za vid odabirom leća koje će zaštiti zdravlje vaših očiju od štetnih UV zraka i plavog svjetla. Ako se niste odlučili za „digitalnu dijetu“ te i dalje, uz aktualnu „ostani doma“ preporuku, aktivno konzumirate zaslone monitora, osvijestite važnost nošenje naočala za zaštitu jer filtriraju štetnu plavu svjetlost, štite oči izloženosti njoj koja može izazvati peckanje, crvenilo, suhoću očiju, a i držati vas noću budnima. Probajte neutralizirati taj efekt svjetla i uživajte u „dobrom“ svjetlu uz Transitions. One optimiziraju količinu svjetla koje dopire do oka, smanjuje bliještanje, umor i napetost oka, a kvalitetna su zaštita i za boravak na otvorenom te na suncu jer štite i od UV zraka. Nazovite svog optičara i pitajte ga za savjet.

 | Autor: Essilor Essilor

Jasniji vid

Uz korekciju vida i zaštitu očiju, poboljšajte vaš vid Crizal doradom na svojim naočalnim lećama. One štite oči od refleksije, prljavštine i ogrebotina. Uz Crizal gledajte svijet kao savršenu sliku, čime ste dobili cjelovito rješenje uz doradu koja poboljšava oštar vid i štiti vaša stakla od pet neprijatelja vida (refleksije, prašine, prljavštine, ogrebotine i vode).

Svaka leća stvorena u Essiloru kombinacija je više komplementarnih tehnologija koje korigiraju vid, štite oči od štetnog svjetla i vanjskih faktora te poboljšavaju jasnoću vida. Upitajte svog optičara i stručnjake za vid za savjet i izaberite jedno od ponuđenih rješenja za vid uz koje ćete najbolje osloboditi svoj potpuni potencijal.