Life&style

VIDEO: Ovo se dogodi tvojoj koži kada uklanjaš tetovažu

Iako nepromišljene tetovaže više nisu tabu, niti ih se njihovi vlasnici previše srame, dapače, čak ih i ismijavaju, proces uklanjanja laserom neželjene tetovaže još uvijek izaziva brojne nedoumice

Imena bivših ljubavi, značenja kineskih znakova koja nemaju veze s onim što smo htjeli da početno piše pa i životinjice ili zvjezdice koje su odavno izašle iz mode, pri samom su vrhu neželjenih tetovaža. I uz velik faktora srama koji s godinama raste, neželjena tetovaža postane još neželjenija i krajnji rezultat je - jednostavno je želimo ukloniti sa svoga tijela! Naravno, vlasnici neželjenih tetovaža poprilično zaziru od laserskog odstranjivanja tetovaža, a zašto bi ono moglo biti opasno pokazuje i ovaj video:

Već u sekundi kada tvoje tijelo osjeti tintu tetovaže, tvoj imunološki sustav dobije crveni alarm. Bijele krvne stanice "jure" prema toj tinti kako bi iz tijela izbacile nepoznatu supstancu, u slučaju tetovaže to su teško metali koje bijele stanice ne prepoznaju. Zato postoji laser. Pogledaj: 

Laser zagrijava tintu na tijelu na koži, nakon čega se usitnjuje te je samim time olakšana razgradnja usitnjene tinte. No, to nije jednostavan proces. Ponekad je potrebno i deset tretmana laserom da tinta u potpunosti nestane iz organizma. Zato - mudro razmisli prije same tetovaže želiš li je nositi zauvijek, jer njezino otklanjanje je mnogo teže!

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0