Life&style

Video: Otkrivamo kako će ti stražnjica izgledati super u trapericama

  • Sada, više nego ikad, postali smo svjesni koliko je zdravlje važno i zato je miss7 pripremio specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan za vježbanje pa ti donosimo videa i upute za dvije vježbe koje učvrščuju stražnjicu
  • Prva je za tebe ako ne voliš previše akcije, a ipak želiš učinak, druga će te oznojiti, ali uz stražnjicu, jako dobro oblikuje struk

Tko ne želi lijepo oblikovanu i zategnutu stražnjicu? Mnoge žene, no znamo da se za to ipak treba malo pomučiti, pogotovo kad se uđe u određene godine i pogotovo ako jako puno sjedimo. No, za dobar rezulat ne trebaju sati u teretani i sprave, bit će dovoljne redovite i ciljane vježbe koje možeš sama raditi kod kuće - kad poželiš. Zato ti ovaj put donosimo videa s dvije vježbe koje ciljaju na ovaj dio tijela zahvaljujući kojima će tvoja stražnjica izgledati super u trapericama.  

 

Most

Ova je vježba savršena za mišiće stražnjice dok se istovremeno jača core i noge, a to je čini najdražom vježbom brojnih profesionalnih trenera. Pravilnim i redovitim izvođenjem razvit ćeš stabilnost u coreu te bolje držanje jer se jačaju i mišići koji podupiru kralježnicu. Preporučuje se i onima koji imaju problema s leđima.
Sjediš li svaki dan ili imaš problema s držanjem, ova će ti vježba dodatno pomoći kod tog problema, pored toga što će ti oblikovati tijelo. Mišići koji su uključeni u vježbu nalaze se po cijeloj dužini kralježnice, zatim u coreu (trbušni i leđni mišići), stražnjici (gluteus) i listovima. Čak će i kvadricepsi biti aktivirani u održavanju ravnoteže.
Kako se izvodi?
Legni na pod s rukama ispruženim uz tijelo, koljenima savijenim u liniji nožnih prstiju (ne smiju prelaziti tu granicu) i stopalima na podu.
Lagano podižeš kukove prema gore aktivirajući mišiće stražnjice. Možeš ostati u ovom položaju u statičnom mostu, podizati kukove gore dolje (ne dodirivati pod stražnjicom) ili podizati kukove uz naizmjenične udarce nogom prema naprijed za dodatnu kontrakciju mišića donjeg dijela corea što će ti pomoći u rješavaju iritantnog sala oko struka. 
Nemoj previše podizati kukove kako ne bi ugrozila formu. Pokušaj održati ravnu liniju od koljena do vrata. Mišiće stražnjice pokušaj pak održati u konstantnoj kontrakciji. Ponovi vježbu 20-ak puta ili ostani u njoj 30 sekundi ako radiš statični most. 

 

Skok iz čučnja

Ova je vježba savršen dodatak u HIIT-u (treningu visokog inteziteta), a dat će ti onaj energetski 'boost' kada postane teško. Poleti u zrak i ostavi masne naslage iza sebe! Vježba kombinira dvije u jednoj - čučanj i skok. 

Kako se izvodi?

Iz poze čučnja (ravna leđa, stinuti mišići donjeg dijela leđa i trbuha, kralježnica neutralna, težina na petama, oslonac na punom stopalu) skačeš svom snagom u zrak povlačeći ruke prema gore koje će te i lagano 'povući' za sobom u zrak poput poluge.  Dok pokušavaš što više skočiti, mišići trbuha će ti se time više napeti jer će na njih pasti 'posao' da ti održe tijelo ravnim poput daske dok si u zraku. 
Sad na najbolniji dio - iz skoka se vraćaš u pozu čučnja. Pazi da ti koljena ne prelaze liniju prstiju jer si time olakšavaš vježbu i nećeš dobiti rezultate koje očekuješ - čvrstu guzu i ravan struk.
Dok izvodiš vježbu pripazi i na to da opustiš ramena kako ih ne bi previše opteretila (jer ćeš i sama vidjeti da ti dodatnih opterećenja u ovoj vježbi nikako neće nedostajati).


Uspješno vježbanje!

 | Autor:

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0