Life&style

Vi izgubite prtljagu, drugi je prodaju: Evo i gdje!

Znate kako se kaže... Dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane...

Ako ste i vi strastveni (ili tek povremeni) svjetski putnik, vjerojatno vam je najveći strah - gubitak prtljage.

Zamislite. Nalazite se na nekoj rajskoj destinaciji, oko vas šetaju savršena ljudska bića, a tanjur se neprestano puni božanstvenim delicijama. Ipak, postoji jedan "problemčić" - već treći dan za redom ste u istoj odjeći jer: a) još uvijek živite u nadi da će vas netko obavijestiti kako vaša izgubljena prtljaga upravo stiže na odredište, b) u svom budžetu niste isplanirali neočekivane shopping izlete koji podrazumijevaju ozbiljno obnavljanje sadržaja vašeg ormara. 

Iako se svi nadaju kako se ovakav scenarij neće dogoditi upravo njima, vjerojatnost uvijek postoji. 

Ipak, ako vam se gubitak prtljage dogodi na području Amerike, a iz nekog razloga vam je ne vrate u roku od 90 dana, postoji velika šansa da se ona nalazi u zanimljivom skladištu u Alabami! Zato, ako nakon nekog vremena vidite nekoga kako nosi vašu omiljenu ogrlicu, koju ste izgubili, moguće je da je to upravo vaša ogrlica!

Naime, riječ je o centru 'Unclaimed Baggage' koji skladišit ali i prodaje po smiješnim cijenama stvari koje nikada ne pronađu svoje prvobitne vlasnike.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Na ovaj način svoj drugi "život" pronašli su milijuni izgubljenih stvari. No, ako ste upravo pomislili kako avio-kompanije namjerno kradu vaše stvari i preprodaju ih, varate se. Tek jedan posto takve prtljage u roku od tri mjeseca ne pronađe put do ljudi koji su ih izgubili, a čak 80-90 % bude vraćeno u roku od svega dva dana, a jedan dio putnika jednostavno nikada ne dođe po svoje stvari. Upravo su oni najčešći razlog zbog kojeg se ovo skladište kontinuirano puni.

Osim u prodaju, jedan dio odlazi na recikliranje, a jedan dio se donira u dobrotvorne svrhe. I na kraju, ono što je vrijedno se prodaje po smiješnim cijenama!

Tako je zabilježena prodaja slike za svega 60 dolara, a njezina se vrijednost kasnije procijenila na čak 20 tisuća dolara! Macbookovi po svega tristotinjak dolara, nakit po smiješnim cijenama i još mnogo toga... Sve je moguće u skladištu napuštenih stvari...

Photo: Cover Images

Komentari 0