Life&style

Vazelin: Proizvod koji obavezno morate imati u svom kozmetičkom ormariću

Vazelin je jedan od kozmetičkih proizvoda kojima ne posvećujemo dovoljno pažnje. Ovaj proizvod može se iskoristiti na mnoštvo različitih načina, a otkrit ćemo vam neke od njih.

Posebno je koristan za njegu suhe kože, budući da djeluje okulzivno, odnosno sprječava gubitak vlage kada se nanese na kožu. Upravo zbog toga vazelin je odličan za zaštitu kože od hladnoće i vjetra. Osim toga, odličan je za njegu suhe, zadebljane kože. Stoga, ako je vaša koža na petama, laktovima ili koljenima gruba, obavezno prije spavanja na suha područja nanesite vazelin.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Vazelin će omekšati i grubu kožicu oko noktiju, ali i smiriti nadražena područja kože nakon depiliranja. Možete ga kostititi i kao noćnu kremu, ali i za njegu usana. Osim za njegu kože, vazelin je idealan za njegu trepavica. Nanesite ga prije spavanja kako bi vaše trepavice bile snažnije, ali i izgledale duže i punije. Ako na kožu nanesete malo vazelina prije parfema, vaš parfem će biti postojaniji. Ako vazelin pomiješate sa soli, dobit ćete učinkovit pilingkojim ćete lako ukloniti odumrle stanice kože. Vazelin može poslužiti i kao odlična zaštita kože za vrijeme bojenja kose. Nanesite ga oko ruba kose prije bojenja kako biste kožu zaštitili od kemikalija, ali i tragova boje.

Photo: Getty Images

Komentari 0