Life&style

Uži struk, prava ogrlica, uvijek čiste tenisice.. Ove genijalne modne trikove nikad nećeš zaboraviti

  • Svejedno je li riječ o blogovima, društvenim mrežama ili internetskim stranicama – na mreži vrvi od raznih modnih savjeta za svakodnevicu 
  • A ove doista vrijedi upamtiti – i isprobati

S modom je nažalost tako: ponekad nas stavlja pred razne izazove. I to ne vrijedi samo kad moramo nabaviti određen komade odjeće ili obuće. Koliko god da neki komad bio skup ili jeftin, trebamo čuvati odjeću i obuću te se pobrinuti da čim dulje traje. A ni svaki „must-have“ komad ne može se bez problema stilizirati. Kako si pomoći? Sa sljedećim trikovima i savjetima… 

1. Čišćenje tenisica s dječjim puderom 

Ako nabavljaš tenisice, sigurno znaš je bijela boja u trendu. Kako da omiljene tenisice ostanu udobne, a ujedno i sjajno bijele boje? S mješavinom dječjeg pudera i vode. Jednostavno pomiješaj malo dječjeg pudera i vodu te s pomoću četkice za zube utrljaj to na vanjsku površinu tenisica. Nakon što to dvaput ponoviš, onda još jednom prijeđi po njima samo s vodom! Sigurno ćeš ih osloboditi tragova ulice. 

2. Čarape koje se ne vide 

Želiš nositi visoke pete i u jesen i zimi? Modna amaterka će vjerojatno koristiti čarape boje kože, ali stručnjakinja će si priuštiti takozvane „no-show“ (nevidljive) čarape. Izgledaju poput dokoljenki, ali im je jedan dio otvoren. Tako praktički nestanu u cipelama te ispod nogavica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pull out your KEYSOCKS, #denim and #highheels this weekend! #socksofinstagram #sockgame #ootd #citizensofhumanity

A post shared by KEYSOCKS (@keysocks) on

3. Predsušenje u ručniku 

Ako se žuriš, nemaš vremena (niti sušilicu za rublje), onda će ti se sigurno svidjeti ovaj trik. Naime, svježe oprane komade odjeće omotaj ručnikom, potom presavij te lagani pritišći da ručnik upije dio vlage. 

4. Impregniranje cipela pčelinjim voskom


OK, znamo da još nema snijega, nema ni puno kiše, vrijeme se sutra može promijeniti i… Kako bi bila spremna na sve vremenske neprilike, jednostavno natrljaj cipele pčelinjim voskom, isperi, te posuši fenom. Čekaj pet sekundi i eto ga – svaka kišna kap će se odbiti…  

 

5. Prozirni lak protiv padanja gumba

Naravno da nas jako živcira kad nakon nekoliko nošenja izgubimo pokoji gumb na omiljenoj bluzi. I to zato jer su zašiveni tankim koncem koji se jedva vidi. Kako izbjeći taj problem? Prozirnim lakom. On će učvrstiti te skupiti i najmanje niti te držati gumbe na svom mjestu. 

6. Kako sakriti naramenice grudnjaka 

Definitivno ne želimo da nam se vide naramenice grudnjaka, jer to nije nimalo elegantno. Postoje posebni držači, ali i jedan zanimljiv trik. Naime, možeš ušiti komadić tkanine s gumbićem na najviši dio u području ramena, pa se naramenica može prikvačiti za to. 

7. Nikad više otvoreni zatvarači 

Otvoreni šlic nikome nije ugodan – i to ne tek djeci u vrtiću ili školi, nego i na poslu, tulumu… pa, uvijek i svuda! Imaš hlače koje ti savršeno stoje, ali imaju jednu manu: zatvarač ne sluša. Nema problema: stavi na mehanizam zatvarača prsten za ključeve, koji pak prikvači na gumb od hlača. Kladimo se da će šlic ostati zatvoren! 

8. Dječji šampon kod sakupljanja

Što napravit kad nam se omiljeni dio odjeće skupi kod pranja? Ako si mislila da nema rješenja, pogledaj ove upute sa Interneta. Sve što ti treba su dječji šampon i ručnik – i malo vremena. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

9. Izvrstan trik za uzak struk 

Slojevito oblačenje je cool, ali poslovni stil ima neke mane. Naime, često se vide ružni nabori košulje ispod veste ili pulovera. Trik: između košulje i pulovera nosi uski i rastezljivi topić. Osim što će se fino vidjeti tvoj struk, nestat će i nabori. 

10. Savršeni izbor ogrlice 

OK, priznajemo, ovo nije neki trik, nego je modni savjet. Pogledaj ovu fotografiju i dobit ćeš sve odgovore… 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

11. Mrlje od dezodoransa? Dječje maramice! 

U ovom slučaju su u prednosti oni koji kod kuće imaju malu djecu. Naime, dječje maramice pomoći će ti da otkloniš mrlje od dezodoransa. Isprobaj! 

12. Raširi cipele – u zamrzivaču

Kožne cipele s visokom petom mogu nam u prvim danima nošenja priuštiti jako puno muke. Ali, tome ćeš stati na kraj ako ih staviš u zamrzivač da se rašire. Kako? Napuni plastičnu vrećicu (koju možeš zatvoriti) vodom, stavi je u predio prstiju te sve skupa u zamrzivač. Kad se napravi led, raširit će lagano cipele. 

13. Voda s limunom protiv mrlja od dezodoransa 

Kako bi bijele mrlje od dezodoransa nestale tvoje omiljene majice nakon pranja, prije ih našpricajte vodom sa svježe iscijeđenim limunom. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0