Life&style

Uzbudljiv vikend u zagrebačkom klubu Sirup

Zagrebački klub Sirup sprema uzbudljiv vikend koji započinje 21.09. s otvorenjem nove sezone Ekstrakta, a čast otvaranja pripala je perjanici aktualne raw house produkcije, Johnu Heckleu. Subota je rezervirana za “povjesničara” elektronike Billa Brewstera.

Kome je drag Kassem Mosse, Omar-S, Hieroglyphic Being i ini, John Heckle će mu biti po guštu…Gospon Heckle dolazi iz Liverpoola, a glazbu uglavnom izdaje na Mathematics Records-u gdje mu je prošle godine izašao fantastičan album “The Second Son”.

Prvu ploču je izdao pod aliasom HEK koju su odmah popušili njegovi mladenački uzori Surgeon i Regis, te ga preporučili RSB Records-u, nakon čega je počeo njegov uspon. Od budućih izdanja svakako trebamo spomenuti njegov remix Toby Tobiasa koji uskoro izlazi na domaćoj Pytzekovoj etiketi Burek. John nastupa i kao DJ i kao Live act, a za Ekstrakt je pripremio vinyl DJ set + 707. Osim Hecklea, nastupit će i tim Ekstrakt rezidenata Ganik, Jolka, Labud i Novell.

Nigelu Peteru Brewsteru, u glazbenom svijetu poznatiji pod imenom Bill Brewster, kojeg se danas ponajviše veže uz portal djhistory.com, jedan od najčitanijih portala elektroničke glazbe, čiji je urednik te uz DMC natjecanje, čiji je njujorški ured vodio dvije godine. Ovaj “povjesničar” elektronike počastit će zagrebačku publiku premijerno u Sirupu, 22.rujna .

 | Autor: O Billu Brewsteru moglo bi se podosta napisati, pa zato krenimo redom. U vlastito glazbeno putovanje kreće osamdesetih godina prošlog stoljeća, a prijelomnica u glazbenom izričaju zasigurno mu je selidba u New York, gdje teše zanat DJ-inga u klubovima diljem Harlema i East Villagea i stvara poznati program ‘Low Life’. I dan danas kada zasvira osjeti se prepoznatljiv njujorški zvuk s kraja osamdesetih godina. Autor je i kultne dvostruke kompilacije ”Praxis” iz 2002. sa legendarne Hooj Choons etikete

Osim što preko dvadeset godina stoji s druge strane pulta, dio vremena posvetio je i pisanju, a o čemu drugom nego o glazbi. Zajedno s kolegom Frankom Broughtonom autor je poznate knjige ”Last Night A DJ Saved My Life”, u kojoj su ispričali svoju priču o elektronskoj glazbi. Osim povijesnog pregleda, zaslužni su za izdavanje najprodavanijeg priručnika o DJ-ingu pod nazivom ”How To DJ (Properly)”. Brewster , inače kuhar po struci, danas je glazbeni novinar i urednik niza časopisa, a osim puštanjem glazbe bavi se i njenom produkcijom, dio je Red Bull Music Academya i čest predavač na mnogim glazbenim seminarima.

Uz Billa će nastupiti Sirupov rezident Felver i Pepi, do nedavno poznat kao Jogarde, spritus movens Freilauf serijala i čovjek koji je zaslužan što su u Zagrebu zasvirale face kao što su Âme, Alex from Tokyo, Andy Whittaker, Baris K, Colleen “Cosmo“ Murphy, Darshan Jesrani, Dixon, Felix Dickinson, Gerd Janson, Henrik Schwarz, Hunee, La Fleur, Lexx, Mark Seven, Mike Huckaby, Prins Thomas, Red Rack’em, The Revenge, Theo Parrish, Trus’me, Underground Paris i drugi…

Ulaznice za oba eventa iznose 50 kn, a klub daruje popuste na pica od 23h do 01h.

Photo: None

Komentari 0