Life&style
Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? 1/10 Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija? Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija?

Usporite život i starenje: Što je Slow Âge filozofija?

Slow pokret, filozofija sporog načina života, želi nas osloboditi nas prezauzetog, štetnog načina života

Potiče nas da iskoristimo svoje vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i tjelesno zdravlje, kao i za našu kožu.

Vrijeme ostavlja trag na koži, malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja: razina hidratacije se smanjuje, barijera kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. 

Vichy je za razvoj novog proizvoda postavio izazov i pitanje - možemo li njegom usporiti starenje kože? Potaknut novim znanstvenim spoznajama na području ekspozoma (exposome) i filozofijom sporog pokreta i načina života, Vichy je razvio novi proizvod Slow Âge. To je prva Vichy dnevna njega koja djeluje na znakove starenja kože u nastajanju. Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj njezi sa SPF 25: ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizirana termalna voda, zajedno za vidljivu promjenu predvidljivog tijeka starenja kože.

 | Autor: arhiva arhiva

Tako nazvani proces „silent ageing“ znači da se znakovi starenja stvaraju mnogo prije negoli ih možemo primijetiti na koži. To je otkriće dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji djeluje na znakove starenja prije njihove vidljivosti na površini kože.

Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine profesor Christopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se EKSPOZOM (EXPOSOME). 

 | Autor: arhiva arhiva

Ekspozom je dakle holistički pristup kojim se sveobuhvatno procjenjuje utjecaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. Vichy je prva kozmetička robna marka koja uključuje u svoja istraživanja novi znanstveni teritorij ekpozoma. Naime samo 20% starenja kože je posljedica genetskih čimbenika, stoga je jako bitno za prevenciju starenja kože, da upoznamo i djelujemo na ostalih 80% vanjskih čimbenika koji utječu na starenje kože, a obuhvaća ih ekspozom.

Photo: arhiva

Komentari 0