Life&style
Uskršnje drvo sreće

Uskršnje drvo: s nekoliko grana i za malo novca načini prekrasnu dekoraciju

  • Uskršnje drvo jednostavna je dekoracija koja će domu dati svečani blagdanski pečat
  • Izraditi je možeš sama, s nekoliko ubranih grana, šarenih dekoracija i vazom - koje najvjerojatnije već imaš
  • Evo inspiracije kako urediti veselo i šareno, minimalističko, cvjetno, luksuzno... uskršnje drvo, ovisno o tvom ukusu i tome kako će se najbolje uklopiti u interijer

Kod ove uradi sam uskršnje dekoracije otkrit ćeš da i nema puno tog "uradi" - vrhunski je jednostavna i stvarno nema posla. Treba odabrati nekoliko lijepih grana - dok šećeš prirodom ili iz svog vrta, a kupiti se mogu i na tržnicama. Ovisno kakvo drvce želiš, biraj rascvale grane, na primjer forzicije ili voćaka ili pak gole, još nerazlistale grane ako više voliš minimalistički dizajn. Stavi ih u vazu i okiti uskršnjim dekoracijama po želji - pisanicama, zečićima, kokama, mašnama... 

Uskršnje drvce može stajati na stoliću za kavu, nekoj komodi ili polici uz zid i krasiti dom i prije Uskrsa, a za svečani doručak ili ručak može biti i dekoracija blagavaoničkog stola. Raskošno ili umjereno, šareno ili mnokromatsko... Evo nekoliko primjera koji te mogu inspirirati kako da ukrasiš svoje uskršnje drvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy (@willowhearthome)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by orangemagpie (@orangemagpie)

Luksuzno uskršnje drvo 

Za one koji žele investirati više nego u ukrasne pisanice kojih ima po svim trgovačkim centrima, tu je i "oprema" za uskršnje drvce, poput keramičkih ili drvenih stalaka (koji se kupuju gotovi pa se iznose svake godine ponovno, kao umjetna božićna jelka), tegli, mašni i slično. Pogledaj, na primjer, ova malo luksuznija drvca...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanessa (@home_by_vanessa74)

Ipak, najlakše i najjeftinije je držati se onoga što već imaš kod kuće i pojednostavniti si život: postojeća vaza, ukrasne pisanice od prošle godine, možda se nađe koji zeko za ispod drvca i kakva ukrasna mašna... I kreni!

Minimalističko uskršnje drvo

Ako si više minimalistički tip, odaberi neke suhe grane, bez lišća i cvijeća i njih ukrasi. A ako želiš totalno elegantan dojam, na nju objesi pisanice samo u jednoj boji, na primjer crnoj, zlatnoj, tamno plavoj. Ili pak neke artističke ukrase od papira i slično. Granu možeš i prebojati u bijelo, i to je jedna od opcija.

Šareno uskršnje drvo

No, ako si tip koji slavi proljeće i šarenilo koje ono donosi, navali na boje. Pravilo je kao i kod božićnog drvca - ne može biti toga previše. Što šarenije pisanice, to bolje. Kombiniraj i različite oblike ukrasa. Osim jaja, na grane objesi zečiće, piliće, mrkve... Ma, kakav god ukras nađeš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sue Oxford (@sueoxford)

Cvjetno uskršnje drvo

Također, ljubitelji prirode i proljetnog cvijeća odabrati mogu za uskršnje drvo i već rascvale grane, na primjer žute forzicije, rascvale magnolije, cice mace ili japanske trešnje i njih ukrasiti. Ipak, pravilo je ako je grana puna cvijeća trebaš staviti nešto manje ukrasa na nju. Jer svaki je cvijet već ukras.

Neobično uskršnje drvo sreće

A pogledaj i ove grane pamuka... S tim da su cvjetovi obojenu u priglodnim pastelnim bojama. Iako nema pisanica, vrlo uskršnje.

A može i, prigodno, s granama masline...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michèle Lanau (@roseemimie)

Vrtno uskršnje drvo

Imaš vrt ili kakvo drvce na balkonu koje će se lijepo vidjeti iz dnevnog boravka? E, pa uskršnje drvo složiti možeš i vani...

Photo: Instagram@seggianofoods

Komentari 0