Life&style

Uredi svoj dnevni boravak na otvorenom - udobno i povoljno!

  • Polako nam se bliži ljeto, toplo i šareno - vrijeme uživanja na otvorenom zajedno s prijateljima i obitelji u ugodnom ljetnom dnevnom boravku
  • Da bi vrijeme provedeno na otvorenom prošlo ugodno, potrebno je prikladno okruženje, odnosno savršeno uređena zona koja će ljeti zamijeniti kućni dnevni boravak
  • S toplijim danima sve više boravimo na otvorenom stoga je idealno vrijeme da svoj prostor uredite Emmezetinim proizvodima

Udoban vanjski dnevni boravak odmah iza prozora san je mnogih od nas. Ako vas zanima koje elemente koristiti za stvaranje ugodne zone za opuštanje i za uređenje eksterijera, preporučujemo vam da pročitate članak. Emmezeta donosi nekoliko ideja kako udobno i povoljno urediti kutak za odmor: balkon, terasu i vrt te koji će se udoban namještaj za odmor, pribor i dodaci pokazati najboljim u ovoj ulozi.

Potpuna udobnost - savršena priprema ljetnog dnevnog boravka

Ljeti vrijeme može biti promjenjivo. Bez obzira na vrućine danju, večeri mogu biti hladnije. Da biste stvorili idealno mjesto za odmor za sve vremenske uvjete, vrijedi uložiti u suncobran, paviljon ili vrtni šator. Ovi jednostavni elementi male vrtne arhitekture ne samo da će ukrasiti unutrašnjost vrta, već će stvoriti i udobno utočište u kojem će odmor biti zadovoljstvo.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Kao alternativa za velike vrtove na raspolaganju bit će udobna vrtna sjenica ili elegantna pergola. Takva zaštita od sunca, vjetra i kiše postavljena na osamljenom mjestu vrta prije svega bit će izvrsna osnova za namještaj za odmor u ljetnom dnevnom boravku.

Vrtni namještaj u modernoj verziji

Teško je zamisliti ugodnu ljetnu terasu, balkon ili vrt bez vrtnog namještaja. Emmezeta nudi širok izbor elemenata koji su dizajnirani da stvore prostor za odmor i opuštanje.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

U nadolazećoj sezoni vrijedi se odlučiti za namještaj od drva ili plastike kao što je umjetni ratan. Ove vrste namještaja grade ugodnu atmosferu ljetnog dnevnog boravka i omogućuju iznimno ugodan odmor.

Koji namještaj vrijedi odabrati za savršeno uređenje balkona, terase i vrta?

Po našem mišljenju, svatko bi trebao tražiti namještaj koji odgovara njihovim potrebama i veličini prostora. Nemojte tražiti dizajnerske komade koji će preplaviti i opteretiti zelenu zonu. Ponekad je manje više. Vrijedno je slijediti ovaj princip pri uređenju vrta, ali i male terase ili balkona.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Apsolutna osnova u vanjskom dnevnom boravku zasigurno će biti udobne vrtne fotelje ili vrtne stolice s oblikovanim naslonom. Pored toga i stol od umjetnog ratana ili drva, na kojem ćete organizirati "zabavu na otvorenom" i poslužiti svoje goste.

Za zahtjevnije preporučujemo udobnu vrtnu kutnu garnituru s mekim jastucima, sklopivu vrtnu ležaljku, viseću fotelju gnijezdo, a za prostrani, spektakularni vrt, ergonomski set namještaja koji vam omogućuje da naglasite jedinstveni karakter prostora.

Pribor i dodaci za ljetni dnevni boravak

Udoban ljetni dnevni boravak, ne čini samo vrtni namještaj, već i pribor koji ga savršeno nadopunjuje. Lijepe sitnice treba koristiti gdje god možete naglasiti stil i jedinstvenost, znajući da su baš one ono što određuje karakter dizajna.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Na primjer, vrtni namještaj treba prekriti ugodnim pokrivačem ili prekrivačem i ukrasiti udobnim vrtnim jastucima. Topli pokrivač omogućit će vam da uživate u ugodnom odmoru do kasno u noć. Lampioni i svijeće na terasi omogućit će gostima da se opuste i uživaju u zajednički provedenom vremenu, a zaštitu od komaraca osigurat će zaštitni sprej ili praktična mirisna svijeća.

Zapamtite da su detalji ti koji grade cijeli aranžman. U ljetnom dnevnom boravku vrijedi imati nekoliko praktičnih sitnica koje će povećati udobnost odmora. I još jedna važna napomena. Ukrasi ne moraju biti skupi i sofisticirani. Ove sezone dominiraju rukotvorine, pa ako ih možete sami napraviti, samo naprijed i učinite to!

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Obratite pozornost na zanimljive oblike, lijepe završne detalje i zanimljive boje tekstila. Maknite, iako za ljeto sigurne smeđe, bež i sive, i na njihovo mjest postavite druge boje. Hrabri mogu posegnuti za neonskim: blijedo zelenom, žutom i plavom, a manje hrabri za crvenom, narančastom ili bojom fuksije.

U ljetnim večerima, kada se obiteljska zabava produžuje, iskoristite lampione, lampice tipa pamučnih kuglica ili šarene žarulje kako bi osvjetlili eksterijer. Zahvaljujući njima, na travnjaku, balkonu i terasi plesat će šarene mrlje svjetlosti.

Hidromasažni bazeni – savršen način za opuštanje

Uz sve navedeno, ukoliko ste vlasnik vrta nešto veće površine, poželjno je razmisliti o unošenju doze luksuza. Danas sinonim za taj luksuz su hidromasažni bazeni koji se sve češće mogu pronaći u kućnim vrtovima i na terasama. Hidromasažni bazen omogućit će vam opuštanje u bilo kojem trenutku, a ubrzo ćete osjetiti i pozitivne učinke redovitog korištenja hidromasaže.

 | Autor: Emmezeta Emmezeta

Sažetak

Ljeti se dnevni boravak često mijenja s vrtom ili terasom, pa u njemu pokušavate urediti zamjenu za udoban dnevni boravak. Vrtni namještaj, ljuljačke, viseće mreže, viseće fotelje i funkcionalni vrtni dodaci pomoći će u stvaranju savršenog ljetnog dnevnog boravka i prostora koji će se svima svidjeti. Oni zamjenjuju, do sada običnu zelenu zonu, pravim kraljevstvom opuštanja. Pravilno odabrani i ukomponirani, postaju mjesto ugodnog odmora.

Photo: Emmezeta