Life&style

Upoznaj najmlađu kraljicu na svijetu!

Kraljica Jetsun Pema iz Butana preuzela je krunu u 21. godini. Sada, u 27. i dalje je najmlađa živuća kraljica

Svijet je ovih dana opsjednut britanskom kraljevskom obitelji, a sve zahvaljujući zarukama princa Harryja i Meghan Markle. S obzirom na to da ćemo se ipak načekati dok Harryjev stariji brat William preuzme kraljevski tron, pronašli smo kraljicu koja nas je oduševila, a uz to je i - najmlađa na svijetu! Predstavljamo ti Njezino Veličanstvo (Druk Gyaltsuen), Jetsun Pemu Wangchuck.

Prije nego što se udala, mlada kraljica je studirala međunarodne odnose s psihologijom i povijest umjetnosti na londonskom Regent's sveučilištu. Nakon završetka studija, Jetsun Pema vratila se u Butan gdje je najavljeno kako se udaje za Njegovo Veličanstvo (Druk Gyalpo) Jigme Khesar Namgyel Wangchucka, poznatijeg kao Dragon Kinga (u prijevodu, Kralja Zmajeva).

Kralj je u nekoliko navrata izjavio kako je "čekao s brakom dovoljno dugo kako bi se uvjerio da je to ono što zaista želi i kako je u braku s pravom osobom".

U veljači 2016. godine rodila je njihovog prvog sina, princa Jigme Namgyel Wangchucka. Kraljica Jetsun Pema je zaštitnica Kraljevskog društva za zaštitu prirode. Također, Kraljica radi s nizom dobrotvornih organizacija u Butanu, uključujući i Crveni križ. 


 
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0