Life&style 06. kolovoza 2014.

Unikatni detalji s potpisom

Petar Glebov/Pixsell.
1/9

Uvijek korak ispred drugih, Vedran Kirin otvorio je prije pet godina Habiter chic, dizajnersku oazu sa svjetskim brendovima.

Robotići, kosturske glave, industrijske lampe... samo je dio onog što ćete naći u Habiter Chicu. Već pet godina dizajner interijera Vedran Kirin (40) nastoji biti korak ispred drugih. Iako je dugo radio kao grafički urednik i na televiziji, vratio se prvoj ljubavi, tj. onom za što se školovao u Zagrebu i Beču. I to 2000. godine, kad je, ističe, došlo do takozvane re­nesanse u razmišljanju ljudi.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

"Ljudima je postao važan prostor u kojem žive. Tako sam s prijateljima otvorio Bakinu škrinju jer sam htio ljudima omogućiti da upoznaju sebe kroz vlastiti životni prostor", govori.

Kao i svako dijete, tako i posao sazrijeva, pa je romantičnu Bakinu škrinju “naslijedio” industrijski Habiter Chic.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

"Osjetio sam da su ljudi bili spremni na primijenjenu umjetnost", priča.

Hodajući New Yorkom, u omiljenom starom židovskom kvartu Lower East Sideu naišao je na atelijer Johna Deriana.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

"Imao sam hrabrosti ući i na obostrano zadovoljstvo dogovoriti suradnju, tako da smo jedno od malobrojnih mjesta u Europi gdje se mogu naći njegovi unikatni proizvodi. Često se čovjek iznenadi kako su te velike ‘face’ pristupačne. Tako je bilo i s Jonathanom Adlerom, newyorškim dizajnerom koji uređuje i scenografiju na dodjelama Oscara", priča.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Surađuje i s europskim dizajnerima, a najdraža mu je ona s posuđem Le Creuset.

"Još prije šest godina donio sam to najbolje posuđe u Hrvatsku koje rabe najpoznatiji svjetski kuhari. To ima cijenu, ali i doživotno jamstvo. U SAD-u su poznate i aukcije tog posuđa, koje je upotrebljavala i Marilyn Monroe. Drago mi je da sam dio te priče ", zaključuje.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0