Life&style

Ultimativna ljetna lista: Evo što svaka žena apsolutno mora imati u torbi za plažu

  • Jedan od najkorisnijih ljetnih modnih dodataka je torba: slamnata ili platnena važno je da u nju staviš sve potrebno za plažu
  • Nije zgodno kad na plaži shvatiš da si zaboravila nešto staviti u torbu prije polaska na plažu
  • Kako ne bi ništa zaboravila, a ni pretjerala posluži se ovim malim podjetnikom 

Ljeto je stiglo, i znaš što to znači: vrijeme je da odložiš te glomazne torbice i zamijeniš ih za voljenu torbu za plažu.Pakiranje torbe za plažu pomalo je kao lijepa aktivnost prije cjelodnevnog odmora. Ako je tvoj pristup previše minimalistički, na kraju ćeš zaboraviti neke ključne stvari.

Ako više voliš spakirati sve osim kuhinjskog sudopera, provest ćeš više vremena provlačeći se kroz nepotrebnu robu da bi pronašla kremu za sunčanje nego što ćeš zapravo uživati ​​u plaži! Postigni savršenu ravnotežu držeći se ovih stvari koje moraš uvijek imati u torbi za plažu. Osim velikog ručnika za plažu koji je prvo što ćeš ponijeti sa sobom, ovo su još neke nezaobilazne stvari koje se trebaju pronaći u tvojoj torbi.

Zaštiti se: šešir i sunčane naočale

Žmirenje i škiljenje nije zabavno - a nisu ni bore koje s vremenom nastaju. Čak i po oblačnom danu nikad ne znaš kada će sunce proviriti, zato uvijek imajte par sunčanih naočala pri ruci. Još bolje, spakiraj dva para: visokokvalitetni moderan par koji ti dobro stoji i čini da se osjećaš sjajno te jeftin par koji možeš nositi i u vodi i ne brinuti zbog oštećenja kada ih puno puta odložiš na kamenje na plaži.

Pobrini se za kožu: krema za sunčanje i šešir

Vjerujemo kako vodiš brigu o licu te da ti je je krema sa zaštitnim faktorom kreirana posebno za kožu lica već u torbi, ali ako nije, stavi je na vrh liste. Kremom za tijelo nemoj mazati i lice, jer je koža lica osjetljivija i može začepiti pore i uzrokovati akne. Ne zaboravi provjeriti datum isteka - da, krema za sunčanje ima rok trajanja! Također nemoj zaboraviti zaštititi glavu šeširom, ima ih nebrojeno za izbor od velik slamnatih do platnenih. I ubaci ubalzam za usne sa SPF-om kako bi spriječila opekline od sunca i zaštitila usne.

Novac

Na plažu ne moraš nositi cijeli novčanik sa svim karticama i iskaznicama, ali nešto novca će ti uvijek zatrebati, pa ga spremi u mali krpeni novčanik ili pretinac u torbi. 

Rezervni kupaći kostim

Dodatni kupaći kostim će ti definitivno trebati ako si cijeli dan na plaži, jer naravno mokra odjeća kao što znaš može uzrokovati razne zdravstvene probleme. Upala mjehura, gljivične infekcije i upale jajnika česti su pratitelji ljetnih uživancija.

Znakovi da ti je potreban godišnji odmor Možda vas zanima 7 jasnih znakova da ti godišnji odmor treba jako, jako brzo. Pod hitno! Rubrika Life&style Life&style

Četka i sprej za kosu, gumice

I dok koža dobiva svoj tretman ljeti, ne smiješ zaboraviti na tretman za kosu. Bilo bi najbolje da uvijek pored sebe imaš ulje za kosu koje možeš nanijeti i na plaži nakon izlaska iz mora. Kako bi maksimalno zaštitila kosu od oštećenja, u torbi uvijek nosi i svilenu maramu za kosu, osim što ćeš je zaštititi, izgleda veoma šik. Svilenim gumicama također možeš zavezati kosu, svila je prirodna tkanina koja spriječava lomljenje i oštećenje vlasi.

Moraš ostati hidratizirana: voda

Hidriranje je apsolutno neophodno - uvijek spakiraj u torbu ili frižider veliku bocu vode i pijuckaj je tijekom dana. Kako bi bila dovoljno osvježavajuća, preko noći vodu stavi u zamrzivač, a prije polaska na plažu možeš u nju dodati i nekoliko kockica leda. 

Možda vas zanima Tražiš svoju savršenu plažu na Jadranu? Ne brini, sada postoji domaća aplikacija koja to radi umjesto tebe! Rubrika Life&style Life&style

Knjige za čitanje

Kako ti sunčanje ne bi ubrzo dosadilo, ponesi svaki dan u torbi za plažu zanimljivo štivo.  Ako ti treba ideja, ovdje pogledaj nekoliko odličnih štiva za plažu.

Je li ovo najfensi luftić koji si vidjela? Na njemu možeš ugostiti cijelu ekipu

Termalna voda

Termalna voda će ti dobro doći za osvježenje lica i tijela u izrazito vrućim danima. Možeš spakirati malu putnu bočicu koje ćeš pronaći u drogerijama i uvijek će ti biti pri ruci.

Voće ili grickalice

Svi na plaži uvijek žudimo za dodatnim osvježenjem, a hladno voće koje možeš ponijeti sa sobom itekako će ti dobro doći. Ako na plaži nema štandova sa sladoledom i grickalicama, ponesi orašaste plodove ili kakvu energetsku pločicu. Nakon kupanja i cjelodnevnog sunčanja sigurno će ti trebati energije.  

Vlažne maramice

Znoj, slana voda i krema za sunčanje čine ljepljivu smjesu na našoj koži. Ako ćeš skoknuti u grad prije nego što se budeš mogla otuširati, jednostavno brzo obriši lice da bi se odmah osvježila. Također će ti dobro doći da imaš mokre maramice pri ruci ako jedeš na plaži, kako ne bi morala trčati do obližnjeg kafića da opereš ruke. 

Photo: shutterstock

Komentari 0