Life&style

Ukradi im zdrave navike: 5 topmodela o prehrani

Kako se čini, osim što su blagoslovljene ubojitom genetikom, supermodeli također se moraju držati strogih dijeta i fitness rutina.Pogledaj kako to rade

Jasno nam je da iza savršenih tijela i ubojitog izgleda super modela stoji jako puno truda i rada. Od toga na misle na svaki detalj svoje prehrane pa sve do rigoroznih treninga koje svakodnevno prolaze. Malo smo istražili navike ovih pet supermodela i pokupili njihove savjete o prehrani - pa svima nam treba malo motivacije i inspiracije nakon godišnjih odmora... 

Naomi Campbell (47)

Naomi Campbell je veliki fan "juicinga"! Kako je davno rekla Shape magazinu: "Ne vjerujem u izgladnjivanje. Nikad se nisam, niti nikad neću." Plus: Naomi priznaje kako je još više aktivna kad pazi na prehranu te ide na satove yoge i pilatesa svaki dan. Neke od njenih najdražih namirnica su vruća voda s limunom, biljni čajevi, salate s ribom ili mesom te naravno - povrtni sokovi!

 | Autor: arhiva arhiva

Miranda Kerr (34)

Miranda Kerr studirala je nutricionizam u New Yorku i u Australiji (iz koje je rodom) prema tome ne čudi što joj je pravilna prehrana jako važna. Voli losos, avokado, jaja i povrtne sokove te stavlja limun u sve - koji joj je zamjena za sol. Priznaje kako se ničega ne odriče, ali da pazi kada i koliko će pojesti. Također, nikada ne broji kalorije jer joj je glavni fokus nahraniti svoje tijelo nutrijentima. Toplom vodom s limunom započinje svaki dan jer je dobra za probavu, a zatim pije zeleni, povrtni sok koji sama radi svakoga dana. 

 | Autor: Instagram Instagram

Joan Smalls (29)

Za Joan je najveći problem pravilno kontroliranje porcija. Ima tendenciju da jede puno i u nepravilnim razmacima pa često vodi "dnevnik prehrane" kako bi držala pod kontrolom unos hrane u organizam. Plus: često pije zelene sokove koji sadrže puno povrća!

 | Autor: Getty Images Getty Images

Candice Swanepoel (28)

Candice jede sve što hoće, ali mora biti zdravo - misli o vitaminima i nutrijentima koje hrana sadrži te što čine za njeno tijelo. Brine se o količini proteina, ugljikohidrata, dobrih šećera i masti koje sadrži. Avokado joj je jedna od najdražih namirnica u kuhinji. Ujutro uživa u kavi i proteinskom shakeu te voli veliki doručak s jajima, slaninom i kroasanima. Za ručak bira salatu s piletinom i kvinojom - jer su joj proteini jako važni. U vrijeme večere sluša svoje tijelo i jede ono što osjeća da joj tog dana fali - bilo da se radi o tjestenini ili proteinima. Također, ponekad se počasti čokoladom ili keksima, ali nikada ne pretjeruje. Uzet će komadić koji ju zadovolji, ali neće se stalno vraćati po još.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Kate Upton (25)

Kate započinje svoj dan s kajganom (jedan bjelanjak, jedno cijelo jaje) i zelenim čajem. Za međuobrok jede bademe i povrtni sok. U vrijeme ručka najdraža joj je kvinoja sa grilanom piletinom i povrćem. Popodnevni međuobrok obično je proteinska pločica dok za večeru odabire japansku hranu ili salatu od kelja i lososa.

 | Autor: Wenn Wenn

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0