Life&style

Neugodno mirišeš? Možda jer jedeš nešto od ovoga

Nakon konzumiranja ove hrane (a nije luk!) ne pomaže ni najjači dezodorans

Odavno je poznato da nas nakon što pojedemo crveni luk ili češnjak još satima prati neugodan miris. Ali i konzumacija određenih drugih namirnica može uzrokovati neugodne mirise. Kako bismo se riješili neugodnih mirisa iznutra, potreban je povećani oprez kod sljedećih pet kandidata: 

Kava 

Kofein stimulira centralni živčani sustav pa tako aktivira i žlijezde znojnice. Osim toga, kava sadrži puno kiselih tvari pa isušuje usta. Nedostatak sline u ustima potiče pojačani rast bakterija koje izazivaju neugodan zadah. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Cikla 

Pošto cikla sadrži puno metila, stvara u našem probavnom traktu kemijski spoj trimetilamin. Taj plin jako „miriše“ na ribu – a taj se miris može osjetiti preko naše kože. 

Curry 

Žuti prah currya ima fenomenalan intenzivan okus i miris (na našim tanjurima!). Nažalost, miris koji se nakon konzumacije currya izluči putem žlijezda znojnica nije baš toliko ugodan. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Brokula 

Ovo zeleno povrće i njene rođake (cvjetača i prokulica) superzdrave su namirnice, jer pospješuju izlučivanje otrova iz organizma. Nažalost, to je često popraćeno s nadutosti te ispuštanjem plinova koji zaudaraju na trula jaja. 

Crveno meso 

Sočni odresci potiči stvaranje bakterija u tijelu te uzrokuju neugodan miris znoja i loš zadah. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0