Life&style

Udruga Marra Altrui okupila brojne poznate na donatorskoj večeri povodom ružičastog listopada

Udruga Marra Altrui okupila je velik broj uzvanika na svom posebnom događanju pod nazivom “Zajedno brišemo ožiljke” u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. Cilj Udruge, ali i večere je da se skrene pozornost na dostignuća rekonstruktivnih zahvata u procesima liječenja karcinoma dojke i da se svakoj ženi omogući izbor repigmentacije kompleksa areole i bradavice nakon kirurške rekonstrukcije dojke. Upravo je listopad mjesec u kojem različitim aktivnostima podižemo svijest sugrađana i dajemo snažnu poruku o važnosti emocionalnog zdravlja žena koje se bore sa rakom dojke. 

 | Autor:

Statistike pokazuju da je dobna skupina oboljenja sve niža ali je postotak izlječenja kod rano otkrivenog karcinoma dojke znatno veći nego ranije. Aktivnostima udruge potičemo žene i djevojke na samopregled  i odgovornost prema svom zdravlju. Različite studije pokazuju da bolest uz svoj dio fizičke patnje donosi i emocionalnu patnju povezanu sa fizičkim promjenama, zadovojstvo kirurški rekonstruiranom dojkom uz repigmentaciju areole i bradavice koje pruža udruga Marra Altrui pomaže osjećaju cjelovitosti te umanjuje psihološke posljedice dijagnoze raka dojke. 

 | Autor:

“Ovo je prva donatorska večera Udruge Marra Altrui te s ponosom mogu zahvaliti svima na podršci koju su odlučili dati udruzi svojim dolaskom i podrškom. Rak ne može uništiti nadu i ne može pobijediti duh a naš rad je upravo potpora ženama pogođenim rakom dojke da lakše prebrode fizičke promjene koje nastaju kao posljedica liječenja. Također želimo poboljšati informiranost oboljelih, senzibilizirati javnost o važnosti cjelovite ljepote u svim životnim situacijama svake žene, a važno je naglasiti da je jedan od ciljeva Udruge postići da svaka žena ima mogućnost repigmentacije areola i bradavica na doznaku HZZO-a. Udruga Marra Altrui radi na povezivanju i edukacij artista iz drugih gradova koji su voljni pružati pomoć ženama oboljelima od raka dojke te se povezati i surađivati sa sličnim udrugama iz inozemstva. Naš posao nije boriti se sa sudbinom nego pomoći drugima da lakše prebrode izazove sa kojima se susreću tijekom i nakon liječenja karcinoma dojke - poručila je Marija Butković, osnivačica Udruge Marra Altrui. 

 | Autor:

Na svečanoj večeri sudjelovala su mnoga poznata imena, kao što su Olja i Igor Vori, Kristina Milković, Joe i Kristina Šimunić, Anica Kovač, Lana Radeljak, Danijela Martinović, koja je sudjelovala u programu večere te Kristina Krepela koja je bila moderatorica, doktor Domagoj Eljuga, Katica Topčić, Đurđica Vorkapić ali i mnogi drugi koji su došli podržati rad Udruge i nesebično pružiti pomoć svakoj ženi kojoj to zatreba.  
 | Autor:
 | Autor:  | Autor:

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0