Life&style

Ubrzajte metabolizam u samo dvije minute

Ovih osam pokreta, za čije izvođenje su vam potrebne dvije minute, najbrži su put do željene linije

Svaka od vježbi u kružnom treningu traje svega petnaestak sekundi, a kako stječete kondiciju, možete produžavati njihovo trajanje ili ponoviti čitavi krug. Izvedite ovih osam pokreta svakog jutra kako biste ubrzali metabolizam i približili svoje tijelo savršenstvu i, naravno, ne zaboravite na zdravu prehranu.

1. Stanite uspravno i skačite u mjestu, istovremeno šireći noge u stranu te ruke iznad glave.

2. Stanite uspravno s vrhovima prstiju iza ušiju, laktovima unatrag i nogama u širini ramena. Savijte koljena kako biste spustili tijelo što niže bez da izgubite prirodan luk kralježnice. Glavu držite uspravno. Stisnite mišiće stražnjice i odgurnite se u početnu poziciju. Ponovite.

3. Stanite uspravno i podižite savijena koljena naizmjenično što više u zrak i to desnu pa lijevu nogu.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

4. Skačite naprijed-nazad i lijevo-desno spojenih nogu.

5. Radite sklekove 15 sekundi - muške ili ženske, ovisno od vaših mogućnosti.

6. Radite trbušnjake 15 sekundi.

7. Počnite u poziciji skleka s ramenima direktno iznad šaka. Držeći glavu u ravnini tijela približite desno koljeno prsima. Vraćajući desnu nogu u početnu poziciju u isto vrijeme približite lijevo koljeno prsima. Radite izmjene nogu što brže.

8. Držeći leđa ravno, a ruke u ramenima kao da držite uteg s dvije ruke, savijte koljena u čučanj, a zatim ih vrlo energično ispravite i istovremeno ispružite ruke iznad glave. Ponovite.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0