Life&style

U uređenju doma stručnjaci daju blagoslov za kupnju tri - rabljene stvari

  • Ne samo što ćemo biti ekološki osvješteniji, kupnjom rabljenih predmeta možemo i značajno uštedjeti
  • Odnosi se to i na stvari kojima opremamo naše  interijere a koje, iako iz druge ruke,mogu i više nego poslužiti svrsi
  • Na takve dodatke interijeru ukazali sustručnjaci i zapravo nema razloga da ih ne poslušamo

Iako je za nama, 2020. godina s mnogim izvanrednim okolnostima uvelike će utjecati na odluke koji će mnogi donositi i u 2021., pa i na one koje se odnose na domove.  Naime, mnogi razmišljaju o prodaji svojih stanova ili su primorani svoje interijere ponovo uređivati. Kako osvježenje interijera ne bio pretjeran trošak, svoj prostor možeš oplemeniti i rabljenim stvarima, a stručnjaci su naglasili na koje se to stvari posebno odnosi. Osim što ćeš uštedjeti uz pomoću sljedećih predmeta možeš u svoj dom unijeti balans i učiniti ga još ugodnijim mjestom za stanovanje. 

Možda vas zanima Mama je napravila nestvarno dobar make-over kuhinje, a potrošila je manje od 3000 kuna Rubrika Life&style Life&style

Kante i košare

Bez obzira jesi li se odlučila na prodaju stana ili samo želiš maksimizirati svoj prostor boljom organizacijom, idealno su rješenje razne košare ili kante za pohranu. Odlična je to prilika za rješavanje stvari koje ti više ne trebaju, a one koje poželiš zadržati možeš uredno i organizirano pospremiti. Nered na policama i u ormarima tako će postati prošlost. Naravno, za kante i košare koji će ti pomoć u organiziranju ne moraš izdvojiti veliku svotu, već provjeri što se nudi na tržištu rabljenih stvari.

Ogledala

Strateško postavljenje ogledala može uvelike pridonijeti dojmu veličine prostora, a i interijer će zbog refleksije svjetlosti djelovati vedrije. Za one koji podaju svoj stan ili kuću ogledala će nove vlasnike, koji će u njima promatrati vlastite odraze, uvjeriti kako je taj prostor baš za njih. Veća zrcala ipak mogu koštati stotine kuna. No, srećom, po puno povoljnijoj cijeni mogu se nabaviti rabljena. 

Možda vas zanima Feng shui pravila da dobru vibru: 5 dobrih i 5 loših mjesta za ogledalo u stanu Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AWP (@awp__design)

Neutralni dodaci

Kada je riječ o dizajnu prostora, vrijedi ona poznata - manje je više. U tom smislu ne moraš popuniti baš svaki centimetar na svojim policama pa čak možeš i ukloniti zavjese kako bi u interijer pustila što više svjetlosti. No, s nekoliko dodataka ipak možeš podignuti cjelokupni dojam prostora. Stručnjaci savjetuju neutralne dodatke poput jastučnica, tepiha od jute ili tepiha od imitacije životinjskog krzna. No, sigurno se može pronaći si mnogih drugih ‘neutralnih stvari’ u velikom izboru rabljenih predmeta čija se ponuda može pogledati na online servisima ili Facebook grupama. 

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Shutterstock/miss7

Komentari 0