Life&style

U svijetu se počela raditi robotska manikura. Evo kako izgleda

  • Volimo sjajne, lijepe nokte, no ponekad zaista želimo da onih 45 minuta na manikuri prođe puno brže
  • Naravno, postoji opcija da nokte urediš sama, no za 'wow' rezultat bolje se prepustiti profesionalcima
  • A profesionalac je sada - robot. Evo kako izgleda manikura koju će ti napraviti upravo - robotski stroj

Najneugodniji dio uređivanja noktiju je sjedenje u salonskoj stolici 45 minuta kako bismo uredile nokte. Pa, robot za lakiranje noktiju mogao bi biti odgovor na problem. Clockwork, nail tech startup sa sjedištem u San Franciscu koji je pokrenut još u ožujku ove godine, nedavno se nastanio u njujorškom Rockefeller Centru, a žena koja je svratila na "minikuru" po cijeni od 50 kuna opisala je svoje iskustvo. Za početak, za robotsku manikuru bilo je potrebno samo 10 minuta, od početka do kraja.

Možda vas zanima 13 najljepših boja za nokte koje će se nositi ove jeseni, inspiriraj se! Rubrika Life&style Life&style

Clockwork sustav je robot za ekspresnu uslugu manikure, osmišljenu da nanošenje laka za nokte učini jednostavnim kao naručivanje šalice kave. Jedna žena ispričala je svoje iskustvo rekavši da sama mašina pomalo nalikuje divovskom aparatu za espresso s jastučićem za ruke i stolicom ispred njega. Prije nego što sjedneš moraš odabrati boju laka. Za sada postoji samo deset nijansi koje se mogu odabrati. Postoji nekoliko nijansi brenda Essie, neke od China Glaze, a ona je izabrala OPI Infinite Shine u nijansi Big Apple Red.

@megandecker29

a robot painted my nails💅

♬ SOLD OUT - Devin Kennedy

Mat nokti nadolazeći su trend kada je jesenska manikura u pitanju. Odmah smo poželjele jedne!

Kada sjedneš ispred Clockworka, zatvoriš vrata i zatim staviš podlakticu na naslon za ruke, a ruku na rukohvat unutar stroja. "Oslonac za ruke služi da vaša ruka bude mirna tako da da robot, kada krene lakirati, može stvarno biti u milimetar precizan i savršeno kontroliratu brzinu nanošenja laka. Tako dobivate ravnomjeran sloj u jednom nanošenju", objašnjava proizvođač.

Robot radi nokat po nokat, a svaki traje oko 30 sekundi. Moraš držati ruku mirno, inače bi mogao promašiti neko mjesto ili na kraju oslikati mrvicu kožice izvan nokta. Iako na robotu nema ventilatora ili tehnologije sušenja, brzo sušeće sredstvo nanosi se ravno na dovršenu manikuru, tako da odmah možeš nastaviti svakodnevne aktivnosti bez straha da će se se lak skinuti.

Crveno narančasta boja laka za nokte Možda vas zanima S ovom bojom laka za nokte ruke će ti uvijek izgledati mlađe Rubrika Beauty Beauty

Čini se kako je ovo prilično brza i jeftina metoda, a jedina mana je to što Clockwork još nije široko dostupan. "Tražimo maloprodajne partnere, zračne luke, hotele, apartmanske komplekse i možda poslovne zgrade", kažu dizajneri robota. Dodaju kako cilj Clockworka nije zamijeniti salone za nokte, već poslužiti kao alternativna opcija. Do sada, na svijetu postoje samo četiri Clockwork stroja. Na žalost! Baš bi bilo dobro da i mi možemo isprobati robotsku manikuru.

Photo: Instagram@xomelissatovar

Komentari 0