Life&style

Ovog ljeta rashladi se i bez klime

Znamo da je klima nezdrava no ponekad si zaista ne možemo pomoći. Ljetne vrućine nisu jednostavne za podnositi osobito kada ih provodiš u uredu. Evo kako si pomoći!

Ljetne vrućine nisu šala i ponekad nam se klima čini kao jedino i najbolje brzinsko rješenje. O tome koliko je štetna ni ne razmišljamo, a definitivno bismo trebali. Ali ona nije jedino rješenje, uz ove savjete klimu ćete ove sezone jedva i upaliti! Poštedjet ćeš se dosadnih ljetnih prehlada, smanjiti račun za struju, a i živjeti puno zdravije.

Jedno od ključnih rješenja o kojima vjerojatno ni ne razmišljaš su biljke. Osim što će prostor sam po sebi izgledati puno bolje, one poboljšavaju kvalitetu zraka, upijaju vrućinu i stvaraju ekstra dozu kisika koja je i više nego dobrodošla! Drugo rješenje su plahte od čistog pamuka. Vjeruj nam zahvalit ćeš nam na ovoj investiciji. Sintetički materijali možda jesu na dodir lagani, mekani, i jeftini, no kada se ujutro probudiš svježa, odmorna i ono najvažnije nimalo znojna shvatit će da su plahte od čistog pamuka investicija koju sigurno nećeš požaliti!

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Naš omiljeni trik je vjerojatno i najjednostavniji. Ventilator sam po sebi neće puno pomoći no ukoliko ispred njega postaviš zdjelu s ledom soba će se rashladiti u trenu! Održavanje tjelesne temperature također je ključno. Pokušaj se tuširati isključivo s mlakom ili hladnijom vodom. Uz to, ponovit ćemo po ko zna koji put, važno je piti puno vode kako bi organizam mogao funkcionirati normalno unatoč vrućinama.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Odlaziš iz kuće tijekom dana? Spusti sve rolete kako sunce ne bi ulazilo u stan i začudit ćeš se koliko će svježije biti. Također, pokušaj tijekom dana ne paliti dodatno svjetlo već se u potpunosti osloni na ono danje! Žarulje isijavaju i griju već dovoljno užarenu atmosferu. Uz sve ovo ne zaboravi prozor držati barem na pola otvorenim tijekom noći, razliku ćeš primjetiti već ujutro! Uz ove savjete uživat ćeš u vrućinama, a živciranje oko istih odlazi u prošlost!

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0