Life&style
I tek tako...

U lipnju nam stiže toliko dobrih filmova i serija da bismo rado provele cijeli mjesec pred televizorom

Ljeto je pred vratima, a premda to može značiti da ćemo provoditi više vremena na otvorenom, također je i udarno vrijeme za nove serije i nove sezone koje su vjerojatno već na tvom popisu za gledanje ili bi trebale biti! Nakon što se zasitiš sunca, a sretnici i mora, moći ćeš se fino zavaliti na sofu uz neko osvježavajuće piće i kokice te pogledati pokoju epizodu serije ili film koji će debitirati u lipnju.

Donosimo eklektičnu mješavinu naslova koji odgovaraju različitim ukusima, od osoba koje žele oživjeti svoju ljubav prema zombijima najnovijom serijom 'Živi mrtvaci' pa sve do publike željne napetih kriminalističkih serija, primamljivih drama, romantičnih komedija te intrigantnog Netflixovog showa 'The Idol', koji će zasigurno biti jedan od najpopularnijih u mjesecu lipnju.

'Manifest', Netflix

Stiže: 2. lipnja

NBC vjerojatno nije predvidio 'pobunu i otpor' koji su uslijedili nakon otkazivanja 'Manifesta'. Na sreću obožavatelja koji su željeli rasplet i kraj nadnaravne drame, Netflix se uključio i preuzeo seriju te je snimljena četvrta, posljednja sezona. Snimljena je u dva dijela, a posljednjih 10 epizoda sezone stiže u lipnju. Priča počinje kada se putnici s leta koji je nestao prije pet godina misteriozno vraćaju. Oni ostarjeli, ali svijet jest. Dok se pokušavaju ponovno integrirati u društvo, neki ljudi dočekuju ih raširenih ruku, a drugi vjeruju da su ukleti demoni. Imaju čudne vizije, često povezane jedna s drugom te uvijek otkrivaju nešto grozno što će se dogoditi.

Možda vas zanima Slijedi veliko finale posljednje sezone 'Nasljeđa', a ovo su najzanimljiviji mogući raspleti serije Rubrika Life&style Life&style

Priča se vrti oko male skupine putnika predvođenih Benom Stoneom (Josh Dallas) i njihovom putu da otkriju istinu. U prvom dijelu 4. sezone 'Manifesta', mladi Cal Stone, kojeg je izvorno glumio Jack Messina, misteriozno je ostario pet godina (i sada ga glumi Ty Doran) i njegov se rak vratio. Uz šokantnu smrt i još mnogo toga za razotkriti, obožavatelji jedva čekaju saznati što se dogodilo na taj kobni 'Datum smrti' (koji je, prikladno za seriju, upravo 2. lipnja).

'The Idol', 1. sezona, HBO

Stiže: 4. lipnja

Na HBO dolazi dugoočekivana serija 'The Idol',  kreatora 'Euforije' Sama Levinsona. U glavnoj ulozi su The Weekend koji glumi Tedrosa, voditelja noćnog kluba i Lily-Rose Depp, pop zvijezda u usponu kojoj će upravo Tedros pomagati u karijeri i pokazati joj mračne tajne šoubiznisa. 

"Nakon što je Jocelyn posljednju turneju izbacila iz tračnica zbog živčanog sloma, odlučna je zatražiti svoj status najveće i najseksipilnije pop zvijezde u Americi. Njezine strasti ponovno rasplamsava Tedros, voditelja noćnog kluba s jadnom prošlošću. Hoće li je njezino romantično buđenje odvesti do veličanstvenih novih visina ili do najdubljih i najmračnijih dubina njezine duše?“, stoji u sinopsisu serije. 

'Based on a True Story', Peacock 

Dolazi: 8. lipnja

Jason Bateman stoji iza ovog komičnog trilera u kojem glume Kaley Cuoco kao Ava, Chris Messina kao Nathan i Tom Bateman kao Matt, trgovac nekretninama, bivša teniska zvijezda i vodoinstalater. Oni se odjednom nađu upleteni u svijetu zločina... „Moramo li se svako jutro buditi zbog ubojstava?“, pita Nathan u traileru za film, dok Ava uzbuđeno gleda istinitu kriminalističku seriju dok se sprema ujutro. Ali, kada mlada žena bude ubijena u blizini, a serijski ubojica je na slobodi u njihovom gradu, Ava vidi priliku. Može upotrijebiti vještine za koje vjeruje da ih je razvila, a kako bi riješila zločin (ili barem pokrenula zanimljiv podcast o tome) i zaradila da plati račune.

Mračna komedija svidjet će se obožavateljima serije 'Only Murders in the Building', koja ismijava američku opsjednutost pravim zločinom. Od izvršnih producenata serije 'Ozark' možeš očekivati i obilje crnog humora.

'The Crowded Room', Apple TV+

Dolazi: 9. lipnja

Tom Holland objesio je o klin svoje odijelo 'čovjeka pauka' i odjenuo se kao mladić optužen za zločin u ovom psihološkom trileru s radnjom u 1979. godini. 'The Crowded Room', u kojem također glume Amanda Seyfried i Emmy Rossum, inspiriran je romanom Daniela Keyesa 'The Minds of Billy Milligan' iz 1981. godine. U središtu priče su Danny (Holland), mladić uhićen zbog zločina, i Rya (Seyfried), neočekivana istražiteljica koji ima zadatak riješiti ga.

Miniserija od 10 epizoda ispričana je iz perspektive Rye, koja vodi nekoliko intervjua kako bi saznala više o Dannyjevoj životnoj priči i događajima koji su ga pretvorili u ono što jest. Uz zvjezdanu glumačku postavu i zanimljivu temu, očekujemo da će ova serija biti hit.

'The Walking Dead: Dead City', AMC+

Dolazi: 18. lipnja

Dugo očekivani povratak svijeta 'Živih mrtvaca' i omiljenih likova Negana (Jeffrey Dean Morgan) i Maggie (Lauren Cohan) konačno stiže u lipnju. 'The Walking Dead: Dead City' odvest će obožavatelje na potpuno novo putovanje jer Maggie ne preostaje ništa drugo nego zatražiti pomoć svog zakletog neprijatelja, Negana, da joj pomogne spasiti otetog sina, Hershela.

'The Bear, 2. sezona', Hulu

Dolazi: 22. lipnja

Jeremy Allen White vraća se u velikom stilu nakon što je osvojio nagrade Critics' Choice, Golden Globe i Screen Actors Guild za ulogu Carmen 'Carmy' Berzatto, mrzovoljnog novog vlasnika posrnule lokalne trgovine sendvičima njegovog pokojnog brata. 

On je tu da se pobrine za posao koji mu je ostavio brat. Nepristojno osoblje koje voli raditi stvari na svoj način i protivi se njegovim vještinama i receptima... sve dok zapravo ne okuse njegovu hranu. Ali Carmy nije zbunjen: odlučan je u namjeri da ovo jednostavno mjesto gdje se poslužuju sendviči učini hit mjestom svog rodnog grada i da dokaže sebi kako ima talenta i volje za uspjehom. 'The Bear' je sirova, iskrena, emotivna i zabavna serija koju jedva čekamo pogledati. 

'Cijena spasa 2', Netflix

Dolazi: 16. lipnja

Film 'Cijena spasa' objavljen je prije tri godine na Netflixu. Možda se čini kako je prošao ispod radara, ali je gledanost bila doista velika, dovoljno da ekipa sa Netlixa snimi nastavak filma. Chris Hemsworth će ponovno igrati ulogu Tylera Rakea, koji se opet uključio u još jednu smrtonosnu misiju spašavanja pretučene obitelji nemilosrdnog gruzijskog gangstera iz zatvora. Uz Hemswortha u nastavku glume Golshifteh Farahani, Adam Bessa, Daniel Bernhardt i Tinatin Dalakishvili.

'I tek tako... 2. sezona', HBO  

Dolazi: 22. lipnja

'I tek tako…', nastavak megapopularne serije 'Seks i grad' prati dogodovštine Carrie Bradshaw, Mirande Hobbes i Charlotte York Goldenblatt u njihovim 50-ima. Kao i kod prve sezone, glavne točke zapleta druge sezone bit će tajna sve do samog izlaska, ali to nije spriječilo obožavatelje da nagađaju o tome što bi se moglo događati. U posljednjoj epizodi prve sezone vidimo kako Carrie samostalno vodi 'Seks i grad', svoj novi podcast sa savjetima, nakon završetka serije 'X, Y and Me' koju vodi Che Diaz. Znamo i da će se u novu sezonu vratiti poznato lice, fatalni Aidan Shaw (John Corbett) , a uz njega i Candice Bergen kao Carriena urednica za Vogue, Enid Frick, dok će se i Sam Smith i Gloria Steinem pojavljivati kao oni sami. Jedva čekamo! 

'The Perfect Find', Netflix

Dolazi: 23. lipnja

Ovaj novi ljubavni film u režiji Nume Perrier temelji se na istoimenom romanu Tie Williams. Glavne uloge u filmu su Gabrielle Union, Keith Powers i Aisha Hinds.

Evo službenog sinopsisa filma: „Hoće li četrdesetogodišnjakinja sa svime na kocki - svojom karijerom s visokim ulozima, otkucavanjem biološkog sata, bankovnim računom - riskirati sve zbog intenzivne požudne tajne romanse s jedinom osobom koja bi mogla uništiti njezin povratak, i to zauvijek?“

'Vještac 3. sezona, 1. dio', Netflix

Dolazi: 29. lipnja

Premda se je bilo dosta nagađanja i kontroverzi oko odlaska Henryja Cavilla iz serije, veselimo se što ćemo ga vidjeti kao Geralta od Riviere u dva dijela treće sezone serije 'Vještac'. Prvi dio od pet epizoda će biti objavljen krajem lipnja, a drugi će stići mjesec dana kasnije u srpnju. 

Službeni sažetak nove sezone glasi: „Dok se monarsi, magovi i zvijeri Kontinenta natječu da je uhvate, Geralt sakriva Ciri iz Cintre, odlučan zaštititi svoju novoujedinjenu obitelj od onih koji prijete da će je uništiti. Povjerena Cirinoj magičnoj obuci, Yennefer ih vodi do zaštićene tvrđave Aretuza, gdje se nada otkriti više o djevojčinim neiskorištenim moćima; umjesto toga, otkrivaju da su dospjeli na bojno polje političke korupcije, mračne magije i izdaje. Moraju uzvratiti udarac, staviti sve na kocku - ili riskirati izgubiti jedno drugo zauvijek.“

'The Full Monty' ('Skidaj se do kraja'), Hulu

Stiže: 14. lipnja

Evo jednog nastavka koji nitko nije očekivao! I iskreno se veselimo seriji, ako će biti makar upola dobra kao istoimeni film 'Skidaj se do kraja' iz 1997. godine. Serija je nastavak spomenutog preslatkog i predobrog britanskog filma iz 1997. godine o šest nezaposlenih „sasvim običnih' muškaraca koji su osnovali mušku striptiz grupu. Danas, 25 godina kasnije, serija prikazuje glavne junake koji su 'ogolili dušu' za još jednu životnu britansku komediju.

'Maybe I Do', Hulu

Dolazi: 16. lipnja

Kada se Michelle (Emma Roberts) i Allen (Luke Bracey) odluče vjenčati, pozovu svoje roditelje da se upoznaju. Ali kako se ispostavilo, njihovi roditelji već su se već davno upoznali - i poznaju se čak i intimno! 

Godinama nakon što su zajedno glumili u filmu 'U potrazi za gospodinom Goodbarom', Diane Keaton i Richard Gere ponovno zajedno glume u ovoj pitkoj i zabavnoj romantičnoj komediji, a tu je i sjajna Susan Sarandon...

Možda vas zanima Svi željno iščekuju rasplet velikog misterija, evo što sve znamo završnim epizodama 'Manifesta' Rubrika Life&style Life&style
Photo: @justlikethatmax

Komentari 0