Life&style

U Bol se vraćaju Graffiti na gradele - stižu neki od najvećih europskih muralista

  • Nakon dvije godine suše vratili su se festivali, a posebno se veselimo bolskim Graffitima na Gradele 
  • Jedan od najvećih regionalnih graffiti i art festivala, održava se od 29.- 30. srpnja 2022. 
  • Ove godine osim standardnih lokacija na Bijeloj kući i ulicama Bola, glazbeni program održava se 585 Clubu iznad plaže Zlatni rat
  • Omiljeni art festival tako ulazi u svoju desetu godinu održavanja s brojnim novostima, fantastičnim lineupom i na novim nevjerojatnim lokacijama

Pred nama je prvo pravo festivalsko ljeto nakon dvije godine, a na najljepšoj bračkoj lokaciji, u Bolu priprema se prava poslastica. Jedan od najvećih regionalnih graffiti festivala, Graffiti na Gradele, održat će se od 29. - 30.srpnja 2022. u Bolu. Art festival u svoju desetu godinu ulazi s brojnim novostima, fantastičnim lineupom i na novoj nevjerojatnoj lokaciji, plaži Zlatni rat. Ako još uvijek ne znaš gdje se dobro zabaviti, evo ideje: rezervirajt udarni vikend u srpnju i prepusti se šarenoj kreativi i okupljenih umjetnika. 

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Ljetni doživljaj na najvećem regionalnom graffiti festivalu 

Graffiti na Gradele, u deset su godina održavanja, od malog art boutique festivala, postali nezaobilazna postaja najboljim svjetskim graffiti umjetnicima i muralistima. Stotine oslikanih zidova, održanih radionica, koncerata, izložbi i raznih društveno-odgovornih akcija, najbolji su pokazatelj rasta ovog art događanja. Ekipa koja stoji iza festivala, kroz godine je usavršila formulu savršenog i drukčijeg doživljaja na odmoru. Bol koji je i inače top lokacija Graffiti na gradele ucrtali su na kulturnu kartu ovog dijela Europe.

Bijela kuća - galerija na otvorenom 

Smještena u mjestu, Bijela kuća, nekadašnji najluksuzniji hotel u Bolu, već je godinama dom festivala Graffiti na Gradele. Njezini zidovi, kao i zidovi okolnih zgrada, ponosno nose murale eminentnih svjetskih, regionalnih i domaćih umjetnika kao što su veliki španjolski muralist Malakkai, utjecajni bugarski dvojac Arsek & Erase, španjolski muralisti svjetskoga glasa Sebas Velasco i Inigo Sesma, legenda njemačke graffiti scene Flying Fortres, srpski graffiter i dizajner Star, Artez, Lonac, Lunar, Chez 186, Smack 184, Royal & Casino, Sarme, Mosk, Senk, Anxio.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Kao i svake godine dnevni program festivala, koji uključuje crtanje murala, graffiti radionice, radionice plesa na svili, ples, kvizove, filmske projekcije te brojne druge aktivnosti, održavat će se na Bijeloj kući, dok će se sjajni večernji koncerti održavati na novoj lokaciji - u bolskom 585 Clubu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

"U deset godina održavanja festivala mnogo smo naučili, a prije svega shvatili smo da smo stasali u jedan veliki festival. S obzirom na vrhunske glazbene izvođače, odličnu produkciju i brojne posjetitelje koje očekujemo, odlučili smo koncertni dio prebaciti u 585 Club kako bismo festival digli na viši nivo. Nakon cjelodnevnog kupanja, crtanja graffita, raznih radionica i guštanja, obje večeri smo rezervirali za plesanje do jutra", izjavio je Marko Boko, osnivač festivala. 

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Plesanje do zore na Zlatnom ratu 

585 Club će tako u dvije festivalske večeri ugostiti imena domaće i regionalne glazbene scene, a njegov open air prostor zvuči neodoljivo u ljetnoj večeri... Nedaleko od kluba je nekoliko kampova, a smještaj se  može rezervirati i u apartmanima i hotelima u Bolu. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ulaz na sva dnevna događanja i radionice na festivalu je besplatan, dok će se za večernje koncerte prodavati ulaznice koje uskoro kreću u prodaju. Rezerviraj ih na vrijeme jer nema bolje nego okupiti ekipu i u najjačem ljetnom vikendu baciti nešto na gradele - grafite i glazbu, na primjer.

 | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Više informacija o festivalu, lineupu koji će biti objavljen uskoro te ulaznicama prati ovdje.

Photo: Pr/ZaraHome

Komentari 0