Life&style

Tvoja kožna jakna možda je napravljena od mačke ili psa

Peta (međunarodna udruga za zaštitu životinja) otkrila je da se kožne jakne ne izrađuju isključivo od kože svinja ili krava

Znamo odavno da se krzneni kaputi proizvode pod strašnim uvjetima – određene životinje se zakolju i oderu samo da bi se došlo do krzna. Prestrašno! 

Međutim, tko bi normalan pomislio da je i proizvodnja kože gotovo još veći horror?! Prema navodima organizacije Peta, za izradu kožnih jakni koriste se kože mačaka i pasa! 

U Indiji i Kini cvate kožna industrija, ali upravo u tim zemljama ne primjenjuje se zakon o zaštiti životinja. Navodno se u Kini često ubijaju ulične mačke i psi kako bi se došlo do kože – jer te su životinje najjeftinije. 

Nažalost, nemoguće je prepoznati je li kožna jakna napravljena od kućnih ljubimaca ili drugih životinja. Roba od veletrgovaca iz Indije, Bangladeša i Kine raširena je po cijelom svijetu, pa čak i kod luksuznih marki. 
Međutim, kontrole u EU su stroge, pa vjerujemo kako etikete na jaknama ne lažu – barem u 99 posto slučajeva. Stoga provjeravajte etikete – da slučajno Snoopy ili Garfield ne bi završili u vašoj garderobi. 

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0