Life&style
Marilyn Monroe

'Tuškanac u gostima' u veljači i ožujku donosi 12 filmova s neponovljivom Marilyn Monroe

Marilyn Monroe mnogi smatraju jednom od najljepših, a svakako je jedna od najpoznatijih žena svijeta. Tijekom 1950-ih godina postala je prepoznatljiva zbog svoje platinaste boje kose i cjelokupnog fizičkog izgleda, a kasnije se proslavila i pjevanjem pjesme "Sretan rođendan gospodine predsjedniče", tadašnjem predsjedniku USA-a, Johnu F. Kennedyju. Uz privlačan izgled i koketan način ponašanja, Marilyn Monroe je bila talentirana glumica, a njezin film "Neki to vole vruće" je proglašen najboljom američkom komedijom svih vremena prema Američkom filmskom institutu.

Marilyn Monroe | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Marilyn Monroe

Tijekom ciklusa "Portreti: Marilyn Monroe", koje organizira kino Tuškanac, prikazat će se njezinih 12 najpopularnijih filmova, a s godinama su svi stekli status kultnih. Prvi film u kojem ćeš moći uživati je "Majmunska posla", redatelja Howarda Hawksa u četvrtak, 22. veljače, u 20 sati, u Kinu Forum (SD Stjepan Radić, Jarunska ul. 2). četiri dana poslije, na istom mjestu i u isto vrijeme, prikazivat će se film "Sudar u noći", redatelja Fritza Langa. U tom filmu Monroe je pokazala glumački potencijal koji joj je poslije donio i ulogu u filmu "Niagara" gdje je glumila zanosna negativka. Film redatelja Henryja Hathawaya će se prikazati 27. veljače u 20 sati.

 

"Kako se udati za milijunaša" je idući film iz ovog ciklusa koji će se prikazati 29. veljače u 20 sati. Zatim dolazi do promjene u mjestu događanja, kultni film "Muškarci više vole plavuše", redatelja Howarda Hawksa, će se prikazati 4. ožujka u 20 sati u KIC-u. Ova dva hit mjuzikla su klasici koje trebaš pogledati barem jednom u životu!

 

Svi ostali filmovi će se nastaviti prikazivati u KIC-u, a idući na rasporedu je "Zabava je najljepši posao na svijetu" 6. ožujka u 20 sati, riječ je o još jednom mjuziklu. Slijedi ga "Rijeka bez povratka" koja će se prikazati 11. ožujka, a ovo je bila prva i jedina uloga Monroe u vesternu. 

U ciklusu će se prikazati još četiri filma, a idući na redu je "Sedam godina vjernosti" redatelja Billyja Wildera s kojim je glumica nastavila suradnju i koji je zaslužan za neke od najvećih filmskih klasika. Njegovo prikazivanje je zakazano za srijedu, 13. ožujka u 20 sati. Potom, za samo dva dana, 15. ožujka, moći ćeš uživati u filmu "Princ i plesačica" u kojem Monroe glumi s najvećim šekspirijanskim glumcem dvadesetog stoljeća, Laurenceom Olivierom. 

 

Posljednja dva filma iz ciklusa filmova o Marilyn Monroe su "Neki to vole vruće", redatelja Billyja Wildera, a za ulogu Sugar Kane brojni smatraju da je najbolja uloga glumice u karijeri. Film će se prikazati u ponedjeljak 18. ožujka u 20 sati, u KIC-u. Posljednji film koji će se prikazati je ujedno i posljednji film koji je Monroe snimila u svojoj karijeri, a riječ je o filmu "Neprilagođeni". On će se prikazati u srijedu, 20. ožujka. 

 

Sve projekcije počinju u 20 sati, a cijena ulaznice za svaki film je 4 eura i može se kupiti na blagajnama prije početka filma, kao i online putem platforme ulaznice.hr.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0