Life&style

Trikovi uz koje će lak na noktima trajati puno duže!

Umjesto da ulažete u (pre)skupe proizvode koji obećaju nevjerojatne rezultate držite se provjerenih trikova...

Uredni, lijepo oblikovani i njegovani nokti jedan su od beauty ciljeva većine žena. Nažalost, ponekad ga nije baš lako i ostvariti.

Vjerojatno ne postoji dama koja se nije suočila s pomalo traumatičnim iskustvom zvanim "uništen lak". Štoviše, sigurno vam se ponekad čini kako niste ni završile nanošenje laka, a on je već nestao s vaših noktiju.

Zato smo potražili najučinkovitije trikove zbog kojih će on trajati bar nekoliko dana duže.

Priprema

via GIPHY

Prije nanošenja laka uvijek provjerite jesu li vaši nokti potpuno čisti, ali ni slučajno ih nemojte predugo namakati u vodi kako biste ih dodatno "očistile". Upravo je to jedna od najčešćih pogrešaka koje činite. Naime, nokte štiti njihova prirodna masnoća koju je potrebno ukloniti prije lakiranja kako bi se lak što bolje primio za površinu nokta. Zato njihova površina mora biti potpuno suha i ispolirana. Posegnite za acetonom ili alkoholom kako biste odstranile suvišnu masnoću, ali i ostatke proizvoda koje ste prethodno koristile te isušile površinu nokta.

Izbjegavajte losione i kreme

Ako ne želite uništiti prethodnu pripremu bilo bi pametno da preskočite losione i kreme za ruke koji će "pojačati" prirodnu masnoću noktiju.

Baza

via GIPHY

Osim što će boja na noktima duže trajati zbog baznog laka, on će i štititi vaše nokte. Bazni lakovi popunjavaju minijaturne pore na površini nokta i čine ga otpornijim na vanjske uvjete.

Hladnoća

Toplina će lak za nokte dodatno razrijediti, dok će ga hladnoća zgusnuti. Zato je puno bolja opcija lakirati nokte u hladnijim prostorijama kako bi se lak bolje primio za nokat te samim time i trajao dulje.

Druga opcija je da lak za nokte sat vremena prije korištenja stavite u hladnjak, a trik koji ćete ekspresno početi obožavati je možda i malo neobičan... Naime, nakon što nanesete lak ruke stavite u što hladniju vodu i tako ih držite oko tri minute. 

Tuširanje

Ipak, nakon lakiranja izbjegavajte tuširanje. Topla voda i para će promijeniti strukturu laka te će on popucati, a to ne želite.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0