Life&style

Trik za bolje rezultate: O čemu razmišljate dok vježbate?

Umjesto na dugoročne prednosti, fokusirajte se na kratkoročne. Jako je važno na što mislite dok vježbate...

Ideja o dizanju utega u teretani s hrpom znojnih tipova spada u vašu najgoru noćnu moru. Ne sviđa vam se baš ni da trčite sami po minusu, mada vam ništa draži nije ni sobni bicikl. Iako ne volite vježbanje, pokušavate uvjeriti sebe da ono i nije tako važno. Ali, jest. Nasreću, postoji jedan trik koji bi vam trebao pomoći da zavolite vježbanje.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Ne pali ovdje uvjeravanje sebe da ćete zahvaljujući vježbanju duže živjeti, jer naš mozak to ne promatra kao dobru ideju, već kao neizvjesnost. I zato, umjesto na dugoročne prednosti, fokusirajte se na kratkoročne, na primjer, spavat ćete bolje, povećat ćete produktivnost na poslu, bit ćete spremniji za dnevne izazove. Ponavljajte to sebi svaki dan dok konačno ne prevarite svoj um da zavoli vježbanje. A kada to naopravite, upotrijebite sljedeći trik za bolje rezultate.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Nije dovoljno samo ići u teretanu, raditi sklekove, preskakati uže i dizati utege. Jako je važno o čemu razmišljate dok vježbate. Umjesto da vam se po glavi motaju mejlovi na koje niste odgovorili, popis sutrašnjih obveza ili osoba koja vam se sviđa, fokusirajte se na tijelo i utjecaj vježbe na skupinu mišića koje radite. Učinak će biti znatno bolji, tvrde treneri.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0