Life&style

Kako vježbaju miss7 cure?

Jesi li opuštena ili trčiš za svakom akcijom? Imaš li uopće vremena za vježbanje? Kada si zadnji put vježbala te voliš li više vježbati u prirodi ili dvorani? Svaka od nas je posebna i želi se posvetiti drugačijoj vrsti vježbe, baš poput miss 7 Vedrane, Kristine i Eve

Tvoj dan je užurban, iz kuće izlaziš u 6 ujutro, a vraćaš se najranije u 10 navečer? Većina tvojih prijatelja je odavno izgubila bitku i više te niti ne zove na zajednička druženja? Vjerujemo da ne stigneš niti normalno ručati, ali znaš kako kažu: "Zdravlje je najbitnije". Zbog toga je važno da usporiš tempo, te da barem pola sata u danu odvojiš na konkretan obrok, i barem dva do tri puta tjedno probaš zaboraviti na stres i sve probleme ostaviš u teretani ili u prirodi.

Naša Vedrana stresa se rješava treningom žestokog ritma, a naglasak je na Insanity programu, koji je specijalno za nju kreirao njezin trener Alem.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Što o dobrom treningu kaže Vedrana? "Dvije godine idem na individualne treninge u Insanity Hrvatska kod svog trenera Alema. Zapravo sam se potpuno 'navukla' na ovu vrstu tjelovježbe jer mi prvenstveno donosi odmak od užurbane svakodnevice i rješava me stresa. To je onih sat vremena u danu posvećenih isključivo meni i tada ne razmišljam o ničemu i potpuno se refresham. Treninzi su koncipirani na način da se prilagođavaju osobi, njezinoj fizičkoj spremi, potrebama i željama. Trener tako kombinira kondiciju i vježbe snage, u većini slučajeva se radi s vlastitom težinom tijela, a nerijetko i na TRX-u koji je odličan za definiciju mišića."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Dobar trening započinje dobrim istrčavanjem. Svatko ima neki svoj dnevni ritam, i ne možemo reći koje je idealano vrijeme za trčanje. Jutarnjim tipovima sigurno više odgovara buđenje ujutro, jer prve zrake sunca ih čine poletnima. Baš kao i Kristinu:

"Kao što sam bila već pisala, trčanje je za mene bila prava noćna mora, čak i kad sam išla u teretanu i kada sam se zagrijavala na traci. S obzirom da već par mjeseci ne stignem otići do teretane, odlučila sam početi trčati. Trčala sam i u teretani, ali vani, na pravom terenu, to je neusporedivo. Bila sam nedavno i prvi put na utrci! Osjećam pozitivnu promjenu i jako me zanima kako ću s trčanjem napredovati sljedeće godine."

Umjesto nabrijane atmosfere i brzog treninga radije biraš aktivnost koja će te istegnuti i osloboditi stresa? Dobar je osjećaj vježbati bez tenisica na nogama i to u prirodi. Vrste vježbi koje opuštaju su svakako pilates, joga, power yoga i brojne izvedenice ovih vrsta treninga, baš kao što Eva ne može bez joge:  | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

"Vježbam ju gotovo svaku večer, ali moram priznati, voljela bih kad bih imala više vremena posvetiti joj se. To je jedno stanje uma, ne možeš za vrijeme joge razmišljati o nekim desetim stvarima. Također, mogu reći da nakon dvije godine već mogu učiniti gotovo sve poze baš po knjiškom primjeru. I da, došlo je ljeto i sada ću se svaki vikend potruditi otići na more i vježbati na obali. To je neopisiv osjećaj."

Photo: miss7

Komentari 0