Life&style
Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu

Tri problema i tri rješenja za oštećenu kosu

Ljetne radosti i uživanje u suncu su za nama. Ostaju nam lijepe uspomene, ali i kosa na kojoj se jasno vidi utjecaj sunca, soli, klora i vjetra. Saznajte kako riješiti tri najčešća jesenska problema te koji proizvodi i navike vam mogu pomoći pri tome. Uz to, savjetujemo vam da prave proizvode potražite u dm-u jer vas tijekom cijelog rujna očekuje 15x više bodova pri kupnji svih proizvoda za kosu.

Problem 1: Suha i lomljiva kosa

Visoke temperature i boravak u klimatiziranim prostorijama iscrpili su i oštetili vašu kosu i ostavili je bez sjaja.

Savjeti: Prečesto pranje kose može ukloniti prirodnu vlagu iz vlasi i masnoću s tjemena. Neka između dva pranja kose prođu najmanje tri dana te pri šamponiranju ne pretjerujte sa šamponom - za oba šamponiranja koristite količinu šampona veličine lješnjaka.

Rješenje: Garnier Botanic Therapy Ginger Recovery

Ova linija inspirirana je tradicionalnim receptima, a spoj ekstrakta organskog korijena đumbira i šumskog meda obnavlja, hrani i jača iscrpljenu i oštećenu kosu bez sjaja.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Problem 2: Ispucali vrhovi

U početku su jedva primjetni i lako ih je zanemariti, a onda odjednom sve što vidite su ispucali vrhovi. Znamo da je najlakše rješenje – šišanje. No ako želite umanjiti problem ispucalih vrhova bez škara, nastavite čitati.

Savjeti: Kako biste spriječili da ispucali vrhovi postanu veeeeliki problem, izbjegavajte tuširanje i pranje kose vrućom vodom, raščešljavanje zapetljane kose te sušenje kose omotane ručnikom i spavanje sa zavezanom kosom.

Rješenje: Gliss Split Ends Miracle

Nova linija Split Ends Miracle poravnava neravnine u strukturi vlasi, od korijena do vrhova te ih dugotrajno povezuje i zaglađuje. Uz šampon, masku i regenerator, potražite i regenerator u spreju koji se ne ispire te raspetljava i njeguje kosu.

 | Autor: dm.hr dm.hr

Problem 3: Jako oštećena kosa

Vaša kosa odaslala je SOS poziv? Nažalost, katkad se svi problemi jednostavno odluče udružiti i pojaviti istovremeno.

Savjet: U rutinu njege nastojte uvesti sve savjete koje smo naveli za prva dva problema te dobro razmislite o tome koje još navike štete vašoj kosi, a mogli biste ih izbjeći. Možete li na neko vrijeme izbjeći korištenje pegle za kosu? Možda koristite krivu četku za kosu ili pletete kosu dok je još mokra?

Rješenje: Aussie SOS Deep Repair

 | Autor: dm.hr dm.hr

Ako je vaša kosa odaslala SOS poziv, vi na njega odgovorite linijom Aussie SOS Deep Repair koja je namijenjena teško oštećenoj kosi. Uz šampon, regenerator i trominutni dubinski tretman, potražite i Heat Saviour Conditioning Spray koji osigurava zaštitu od topline, a kreiran je posebno za oporavak kose oštećene prekomjernim stiliziranjem.

Pri kupnji proizvoda bilo koje od linija koje smo spomenuli uz karticu dm active beauty automatski ćete ostvariti 15x više bodova. Detalje možete pročitati na dm.hr/otkrijte-tajnu-za-kosu-sjajnu-454162. Ne zaboravite, 15x više bodova pri kupnji proizvoda isto je što i 15 % popusta. Kako to, pitate se? Ako proizvod platite 20 kuna i pri kupnji ostvarite 15x više bodova – umjesto dva dobit ćete 30 bodova. To se preračunava u 3 kune uštede, odnosno 15 % cijene proizvoda.

Photo: dm.hr