Life&style

Tri osnovne pogreške pri pranju zubi koje morate izbjegavati

Peremo zube rutinski jer je to tako jednostavno. Staviš pastu za zube na četkicu, četkaš minimalno dvije minute i to dva puta dnevno. I to je to, zar ne? Pa, baš i ne. Iako je pravilo 2x2 dobar prvi korak na putu do ispravne oralne higijene, trebate obratiti pozornost na još neke ključne stvari.

Mislite da ne postoji ispravno i neispravno pranje zubi

Nije dovoljno prati zube. Važno ih je prati ispravno. Prije svega, nemojte primjenjivati silu. Iako vam se možda čini da ćete silovitim četkanjem bolje ukloniti naslage, tako možete oštetiti caklinu zuba. Zato budite nježni i temeljit. Pripazite da iščetkate baš svaki zub te, kružnim pokretima, očistite i unutarnju stranu zubi.

Ne mijenjate četkicu za zube dovoljno redovito

Četkice za zube potrebno je mijenjati minimalno svaka tri mjeseca. Osim što se vlakna četkice nakon određenog vremena istroše i nisu jednako učinkovita, na četkici se nakupljaju bakterije. Svakako trebate promijeniti četkicu ako ste tijekom protekla tri mjesece bili prehlađeni ili ako nakon svakog pranja nemate običaj temeljito isprati i posušiti četkicu te ako je ne držite daleko od wc školjke.

Ne pridajete pažnju međuzubnom prostoru

Ne postoji dio zuba koji smijete zanemariti. To vrijedi i za međuzubne prostore koje možete učinkovito očistiti koncem za zube. Najbolji test važnosti konca za zube u oralnoj higijeni? Kada nakon sljedećeg obroka operete zube, primijenite konac za zube netom nakon pranja. Zasigurno ćete primijetiti ostatke plaka ili hrane koje četkica nije uspjela dosegnuti. Uz konac za zube koji možete uvijek nositi sa sobom, za ovaj važan dio oralne higijene možete koristiti i oralne tuševe koji će vam pomoći da održite i zdravlje svojih desni.

Pridržavajte se osnovnih pravila i u dm-u potražite sve što vam je potrebno da biste izbjegli najčešće pogreške pri pranju zubi jer pri kupnji proizvoda za dentalnu higijenu u dm-u i dm online shopu ostvarujete 15x više bodova na kartici dm active beauty.

Photo: dm.hr