Life&style

Tri laka koraka do savršenih noktiju

Parafinska kupka, kućna manikura i krema za nokte koju nanosite svaku večer, obavezni su za savršene noktiće... Detalje pročitajte u nastavku

1. Parafinska kupka se preporučuje osobama s izuzetno suhom kožom i ispucalim zanokticama. Njegovom primjenom postiže se izuzetna revitalizacija, hidratacija i elastičnost kože, i što je najvažnije, poboljšava se cirkulacija. Parafin na koži zadržava toplinu, pore se šire, a preko njih hranjivi sastojci i tvari prodiru duboko u kožu. Kozmetičari preporučuju primjenu parafinskog pakunga dvaput mjesečno kako bi koža ruku bila svježa, nježna i njegovana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Ako ste od onih koji vole sami sređivati nokte, dobru manikuru možete napraviti i sami u svom domu, upotrebom kvalitetnih i provjerenih proizvoda. Poslije uklanjanja laka za nokte izaberite turpiju koja ima nekoliko različitih tekstura, kako za turpijanje, tako i za poliranje noktiju. Prilikom oblikovanja nemojte prelaziti naprijed­nazad preko nokta, jer to može oštetiti njegovu plohu i izazvati listanje. Turpijom prelazite samo u jednom smjeru. Oblik noktiju razlikuje se od osobe do osobe, ali se preporučuje četvrtasto oblikovanje s blago zaobljenim rubovima. Ukoliko imate neravnine na noktima, prijeđite preko njih turpijom za poliranje da biste stvorili glatku površinu koja je idealna podloga za lak.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Lak mora izgledati savršeno ­čim izgubi sjaj, treba ga skinuti i nanijeti novi sloj. Također, ne smijete zaboraviti svaku večer nanijeti kremu na ruke i zanoktice kako bi koža ostala meka i hidratizirana.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0