Life&style

Tri koraka za blistav osmjeh i zdrave desni

U dm-u potražite sve što vam treba za dentalnu njegu uz 20 puta više bodova na kartici dm active beauty

Za zdravlje zubi i cijele usne šupljine dentalna higijena je neophodna. Tko se od nas ne voli nasmijati sa samopouzdanjem i pokazati bijele zube i zdrave desni? Kvalitetna četkica za zube i odgovarajuća pasta, zubni konac ili interdentalne četkice te vodica za ispiranje usta proizvodi su kojima možemo prepustiti brigu o našoj usnoj šupljini i koji će nas „spasiti“ od učestalih posjeta zubarskoj ordinaciji. Ne čekajte da se problemi sa zubima i zubnim mesom pojave i sljedeća tri koraka dentalne njege uvedite u svoju rutinu već danas:

1. Tri minute za blistavi osmjeh

Za redovitu brigu o zdravlju zubi važno je odabrati dobru četkicu i pastu za zube. Korištenjem pogrešne četkice moguće je iziritirati i oštetiti zubno meso. Ako imate osjetljive desni koje krvare pri četkanju, obavezno koristite četkice s mekšim vlaknima koje izvrsno masiraju zubno meso bez iritacije i skidaju naslage sa zuba. Zube treba obvezno prati ujutro i navečer, oko tri minute, a ako se peru i preko dana, onda je preporuka pričekati s četkanjem pola sata nakon obroka.

2. Birajte vodice za ispiranje usta bez alkohola

Nakon četkanja, usnu šupljinu potrebno je isprati vodicom za ispiranje koja prodire u mjesta koja četkici nisu dostupna, a ujedno pruža i svjež dah. Vodicu nikada nemojte koristiti umjesto četkice i paste za zube, već samo kao dodatno sredstvo za održavanje oralne higijene, nakon pranja zubi. Birajte vodice bez alkohola jer alkohol uništava sve bakterije u ustima, i loše i dobre, čime se povećava rizik od karijesa, gingivitisa i drugih bolesti.

 | Autor:

3. Temeljito očistite zube i zubno meso

Korak u čišćenju usne šupljine koji mnogi preskaču, a izuzetno je bitan jest korištenje zubnog konca ili interdentalne četkice. Ova dva alata temeljito će od zaostataka hrane očistiti prostor između zuba i zubnog mesa, do kojega četkice za zube teško dopiru.

Sve što treba vašoj obitelji za dentalnu njegu i higijenu možete pronaći u dm prodavaonicama. Sada je pravo vrijeme da obnovite zalihe proizvoda za dentalnu njegu jer tijekom cijeloga rujna pri kupovini proizvoda za dentalnu njegu u dm-u možete ostvariti 20 puta više bodova na svojoj kartici dm active beauty. Opremite li se proizvodima za dentalnu njegu u vrijednosti većoj od 100 kuna, dm će vam pokloniti i trajnu torbu Dontodent.

 | Autor:

Zato ne čekajte! Napunite košaricu proizvodima za dentalnu njegu i s čistim i zdravim zubima uz blistav osmijeh pojačajte svoje samopouzdanje.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici.

 

Photo: None

Komentari 0