Life&style 22. listopada 2021.

Tri greške koje svi radimo, a zbog kojih make up ne izdrži cijeli dan

dm.

Kvalitetan primer je 70 posto posla, ali ne smijete ga zaboraviti staviti i na kapke. Istražili smo kako uvečer izgledati jednako dobro kao i ujutro

Ujutro sve izgleda dobro, ali kada se oko podneva pogledate u ogledalo, dočeka vas sasvim drugačija slika: make up je iščeznuo s vašeg lica! Što se dogodilo?

1. Niste pripremili podlogu

Vizažisti podlogu uspoređuju s tortom jer je prava kombinacija sastojaka najbitnija za njenu dugovječnost. To znači da kombinacija primera i tekućeg pudera mora biti apsolutno savršena kako bi trajala cijeli dan. Imajte na umu da suha koža traži bogatiji primer i 'oil-free' puder, a masna koža upravo obrnuto. Kvalitetan primer je zapravo 70 posto posla kod svakodnevnog make upa, a mi obožavamo Milani No Pore Zone matirajući primer, alverde Mineral primer i Max Factor Miracle Prep Illuminating + Hydrating primer.

2. Koristite krivi puder

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg će podloga skliznuti s vašeg lica. Ako tekući puder nakon nekoliko sati ostane samo u tragovima ili potpuno nestane, vjerojatno se radi o dehidraciji. Isušena koža ne zna da ste na nju stavili puder i upija sve što nanesete na nju, a vas ostavlja bez podloge. Rješenje je essence Pretty Natural hidratantni tekući puder s hijaluronskom kiselinom i aloe verom.

3. Pretjerali ste s količinom

Iako se može činiti logičnim nanijeti više make upa u nadi da će barem 50 posto preživjeti cijeli dan, zapravo se radi o groznoj ideji. Potvrdili su to i stručnjaci, a njihova tajna za neprobojni make up je mnoštvo tanjih slojeva, umjesto nekoliko pretjerano debelih. To znači tanak sloj primera, pa korektora, onda tekućeg pudera i, ako je potrebno, onog u kamenu. A sve završite proizvodom za fiksiranje make upa, poput Maybelline Lasting Fix ili trend IT UP Expert spreja.

Uz ove savjete vaš make up će izdržati ne samo cijeli radni dan, već i druženje nakon radnog vremena. Ako vam nedostaje neki od gore navedenih proizvoda iskoristite priliku i nabavite ga u dm-u jer ćete za kupnju odabranih make up proizvoda u dm-u u iznosu većem od 150 kuna dobiti trend IT UP torbu, a uz to ćete biti nagrađeni i s 15x više bodova na dm active beauty kartici. Više saznajte na www.dm.hr.