Life&style 11. lipnja 2017.

Trendovi u dizajnu interijera

Thinkstock.

Svaka sezona donosi novitete u svim granama, pa tako i u svijetu interijera.

Mnogima omiljeni minimalizam koji je vladao interijerima posljednjih godina dobiva novi twist i svojevrsnu zamjenu. Hladni tonovi karakteristični za skandinavski dizajn ove se sezone mijenjaju za one tople, poput terakote. Zidovi se osim bojom naglašavaju oblogama raznih materijala, tapetama u art deco stilu, pa čak i plutom, koji je izvrstan za urede kao verzija ploče za (p)ostavljanje poruka.

 

I need a #corkwall #study #homeoffice #workspace

A post shared by DOOR FOUR (@doorfour) on

Osim spomenutih toplijih boja, vladarica ove sezone definitivno je zelena, koja je proglašena Pantone bojom godine i to u nijansi Greenery. U interijerima dolazi u svim nijansama, a posebice u tamnijoj. Ostale poželjne boje su boje dragulja te pastelni i prigušeni tonovi.

Serijski namještaj (više) nije poželjan. Sada se u prostore stavlja unikatni i kvalitetni namještaj, a sofe su velike, meke i prekrivene baršunom te pružaju udobnost i bijeg od tehnologije i zahtjeva vanjskog svijeta. Modularnost je još jedan od ovosezonskih zahtjeva za namještaj koji je, osim u dnevnoj sobi, sada popularan i u kupaonici.

Skulpturalnost i zabava su ono što određuje trend u rasvjeti. Pokaži svoju osobnost i ukus kroz zanimljive lampe i ostala rasvjetna tijela. Od dodataka za interijer izdvaja se bojano staklo, tropski uzorak na jastucima te motiv leptira.

Ono što više nije aktualno u uređenju interijera su prostori isključivo otvorenog koncepta, period dizajn i bakar. Umjesto toga predlaže se igra s različitim stilovima, a dolazi i novi it materijal - mesing.

Na ovogodišnjem Milanskom sajmu interijera kao posebni trendovi izdvojili su se vertikalni vrtovi, terrazzo podovi i zakrivljene, ogranske linije na namještaju. Ova sezona otvorena je za kombiniranje raznih materijala, stilova i uzoraka, a uniformiranost ne prolazi. Igraj se sa mogućnostima, sada je dopušteno!

 

#Inspiracionlolaco Jardín Vertical 🍃🌿🌱#verticalgarden #jardinvertical

A post shared by Lola&Co® (@lolacove) on

Komentari 0