Life&style
1/9

Trendi vintage porculan za ispijanje kave

Ukrašeno porculansko i keramičko posuđe naših baka budi nostalgiju za prošlim vremenima. Kad zavirimo u njihovu kuhinju vraćaju nam se sjećanja na ugodna druženja uz obaveznu popodnevnu kavu i najdraže kolače. Oživite staru tradiciju i svojim prijateljicama servirajte kavu u unikatnim i vintage šalicama  brenda Remake .

 | Autor: Iza projekta redizajniranja starog porculana i keramike stoje slikarica Antea Arizanović i kostimografkinja Jovana Božović koje su s radom, kako objašnjavaju, započele posve spontano zbog energije i unutarnjeg nemira koji je tražio svoj kreativni izričaj. Remake oživljava stare predmete i daje im novi senzibilitet. U isto vrijeme zadržava pomalo kičasti duh prošlih vremena, s upečatljivim, ponekad provokativnim, a ponekad romantičnim porukama i aplikacijama. Antea i Jovana u svom radu izrađuju setove za ispijanje kave, vrčeve, tanjure, ali i lampe, razglednice i bilježnice.

"Svaki komad je ručno izrađen i unikatan. Keramiku nabavljamo, doslovce, na svakom koraku. Omiljene lokacije su sajmovi antikviteta, razni buvljaci, a kad putujemo po Europi obavezno tražimo i keramiku. Često zavirimo i u kredence naših baka i prijatelja", objasnile su Antea i Jovana.

 | Autor: Vintage keramiku i porculan Antea i Jovana redizajniraju i nadopunjuju slikama, porukama i slovima. U radu koriste preslikače za keramiku koju same dizajniraju i kasnije tretiraju kao kolaž papir. Obožavaju rad u dvoje, jer kako naglašavaju, to ih ujedno drži zajedno i daje kreativni poticaj. Ključ uspjeha Remakea upravo se nalazi u njihovom prijateljstvu i vremenu koje dizajnerice provode zajedno.

 | Autor: Unikatne kolekcije Remake posuđa možete nabaviti u službenoj trgovini Choomich designt district i u Supermarket concept store u Beogradu. U Ljubljani vintage keramiku i porculan možete kupiti u trgovini Sisi, dok se u Zagrebu Remake proizvodi prodaju u Prostoru i radnji Moja kredenca. Do sada su dizajnerice svoj rad prezentirale u brojnim editorijalima prestižnih časopisa kao što je Elle, Elle decor i Story.

"Naš rad je živ i autentičan i uvijek je odraz nekih spontanih trenutaka. A dogodi se uslijed te spontanosti i disleksija i pravopisne greške. Ne trudimo se ispravljati ih, jer su upravo greške znak autentičnosti koju želimo prenijeti kupcu", objasnile su dizajnerice.

Antea i Jovana posvećuju i cijelu kolekciju svojim sitnim greškama u sklopu koje će ujediniti sve radove s disleksijom. Također pripremaju prodor na poljsku tržite u sklopu varšavskog Concept Storea.

Dopustite da vas očara šarm Remake-a. Pobjegnite od svakodnevnog stresa uz kavu i kolače iz vintage posuđa u društvu najdražih prijateljica. Bolje opuštanje ne postoji.

U galeriji pogledajte jedinstvene komade Remake posuđa...

Photo: None

Komentari 0