Life&style
Film Back To Black

Trailer za film 'Back To Black' prvi je pogled na biografski film o Amy Winehouse koji uskoro stiže u kina

  • Trailer za 'Back to Black', nadolazeći biografski film o Amy Winehouse, objavljen je uoči izlaska filma u travnju ove godine
  • U režiji Sam Taylor-Johnson, film prikazuje sjajnu glumicu Marisu Abelu kao Winehouse, londonsku soul pjevačicu koja se proslavila debitantskim albumom 'Frank' 2003. godine, te 2006. s albumom 'Back to Black'
  • Pjevačica se borila s ovisnošću te je 2011. umrla u dobi od 27 godina od trovanja alkoholom

Napokon je izašao prvi trailer za biografski film Amy Winehouse 'Back To Black', dajući nam prvi pogled na željno iščekivani film. Kratki teaser prikazuje Marisu Abelu koja se pretvara u Amy, uz njezinu klasičnu pjesmu 'Back to Black'. Tu su i kratki prikazi Jacka O'Connella kao Blakea Fieldera, koji je bio oženjen s Amy između 2007. i 2009. godine, te Eddieja Marsana kao Amynog oca, Mitcha Winehousea.

Trailer prikazuje Abelu s prepoznatljivom frizurom pokojne pjevačice, debelim zlatnim naušnicama i tetovažama.

Projekt, koji je prvi put najavljen 2015. godine, pripremao se dugo, a sada je na čelu redateljica Sam Taylor-Johnson. Još tada su mediji izvijestili da se produkcijska kuća StudioCanal nada da će Taylor-Johnson oživjeti slavnu karijeru i tragično kratak život zvijezde u biografskom filmu pod nazivom 'Back To Black', pod istim nazivom kao Amyin revolucionarni album iz 2006. godine. Taylor-Johnson također ponovno surađuje sa scenaristom Mattom Greenhalghom, s kojim je radila na biografskom filmu Johna Lennona iz 2009. 'Nowhere Boy'.

Ako je dokumentarac Asifa Kapadije 'Amy' osvojio Oscara za najbolji dokumentarni film još 2016. godine, mnogi vjeruju kako će se i ovaj biografski film također uključiti u utrku za zlatne kipiće. 

Možda vas zanima Ozbiljan kandidat za Oscara i stvarno odličan film: 'Snježno bratstvo' stiglo je na Netflix Rubrika Life&style Life&style

Radnja filma

Službeni sinopsis filma navodi da će se 'Back To Black' 'usredotočiti na Amynu izvanrednu genijalnost, kreativnost i iskrenost koji su prožimali sve što je radila, putovanje koje ju je odvelo od ludila Camden High Streeta 90-ih do globalne slave – i nazad'. Dodaje se da se biografski film nada 'proći kroz zrcalo slavnih i promatrati ovo putovanje iza zrcala, vidjeti što je Amy vidjela, osjetiti ono što je ona osjećala'.

Film Back To Black | Autor: Studio Canal UK Studio Canal UK Film Back To Black

Od njezinih ranih godina u glazbenoj industriji kao jazz pjevačice u sjevernom Londonu pa do uspona do globalne glazbene superzvijezde nagrađivane Grammyjima, film daje uvid u Amyin život i glazbu. Godine 2008. osvojila je na 50. dodjeli nagrada GRAMMY tada rekordnih pet nagrada, uključujući za najboljeg novog izvođača, album godine i pjesmu godine, što je nedvojbeno pokazalo globalnu popularnost njezine glazbe. Međutim, Amy se dugo borila s alkoholom i ovisnosti o drogi te je tragično preminula 2011., sa samo 27 godina od trovanja alkoholom.

Zašto je trebalo toliko dugo da se snimi ovaj biografski film?

U početku je film trebao producirati Lotus Entertainment 2015. godine, a Kristen Sheridan trebala ga je režirati i napisati scenarij. Međutim, to se nikada nije maknulo s mrtve točke.

U listopadu 2018. objavljeno je da je Amyna obitelj potpisala ugovor s Monumental Pictures za biografski film, a pisac Geoff Deane trebao je napisati scenarij. To se također nije dogodilo, a onda, četiri godine kasnije, projekt se preselio u StudioCanal, a Taylor-Johnson se nadala da će projekt konačno prenijeti na veliko platno.

Biografski film je u dobrim rukama britanske redateljice Sam Taylor-Johnson. Nakon njezina dugometražnog filmskog debija 'Pedeset nijansi sive', također je režirala 'Milijun komadića' i dvije epizode Amazonovih 'Solosa'.

Marisa Abela kao Amy Winehouse 

Najavljeno je da će Marisa Abela preuzeti ulogu Amy još u siječnju 2023. godine. U čast te objave, Marisa je na Instagramu objavila snimku na kojoj pozira ispred Amynog murala. Zvijezda u usponu, Marisa, prethodno je glumila u BBC-jevoj seriji 'Two Industry' i drami Sky One 'COBRA'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marisa Abela (@marisaabela_)

Odabir glumaca za film dugo je bio vruća tema. Godine 2015., kada je film trebao raditi Lotus Entertainment, objavljeno je da je švedska glumica Noomi Rapace potpisala ugovor za glavnu ulogu.

Što Amyna obitelj misli o novom biografskom filmu?

Rečeno je da novi biografski film ide uz 'punu potporu' obitelji pokojne pjevačice. To je u oštroj suprotnosti s njihovom reakcijom na dokumentarac Asifa Kapadije, 'Amy'. Premda hvaljen od strane kritike, film je izazvao kontroverze. Naime, Amyn otac, Mitch Winehouse, tvrdio je da je portret njega i Amy „obmanjujući i sadrži neke osnovne neistine“.

Amyna obitelj također sudjeluje na filmu kao izvršni producenti, uz Nickyja Kentish-Barnesa, Rona Halperna i Joea Naftalina. Film 'Back to Black' dolazi u kina 12. travnja 2024. godine. 

Možda vas zanima Zlatni globus: 'Oppenheimer' je najuspješniji film, a 'Nasljeđe najuspješnija serija Rubrika Life&style Life&style
Photo: Studio Canal UK
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prerano otisla