Life&style

Toplo preporučujemo humorističnu seriju 'Naopako', o nekonvencionalnom dvojcu na putu australskom divljinom

  • Dvoje autsajdera, srednjovječni glazbenik i buntovna tinejdžerica kroz australsku divljinu pokušavaju prevesti klavir - ovo je radnja tople humoristične serije 'Naopako'
  • Iza serije spoji poznati australski glumac, glazbenik i komičar Tim Michin, a seriju možemo gledati na Pickbox NOW
  • Pametna i duhovita road-trip serije ima dvije sezone, a prvoj se 13. listopada pridružila i druga na ovoj streaming platformi

Crna komedija 'Naopako' ('Upright') nova je serija koja je osvojila srca mnogih i zato ne iznenađuje da je prozvana skrivenim australskim draguljem. The Guardian piše kako je ova „road-trip serija pametna, slikovita i zarazno dobra! S lakoćom i odličnim glumačkim izvedbama, 'Upright' spaja melankoliju s komedijom dok priča o neobičnom dvojcu koji prkosi društvenim normama”.

 | Autor: Pr Pr

Nekonvencionalni duo čine 42-godišnji glazbenik Lucky (Tim Minchin) i 16-godišnja Meg (Milly Alcock) koje spoji prometna nesreća i nakon koje zajedno nastavljaju put. Dok je Lucky pomalo distanciran i bježi od stvarnosti, Meg je otvorena i direktna, buntovnica s puno stava i osebujnom osobnošću.

Pokušavajući prevesti klavir kroz divljinu južne Australije do Pertha, Luckyjevog rodnog grada u kojem ga nije bilo osam dugih godina, susrest će se s mnogim neočekivanim zapletima i uvrnutim situacijama. Ovaj put za često napornu tinejdžericu i ne baš vedrog glazbenika neće biti samo fizičko putovanje, nego i emocionalno iskustvo ispunjeno nadom i izazovima.

 | Autor: Pr Pr

Redatelj je Matthew Saville, a Tim Minchin koji glumi Luckyja ujedno je i izvršni producent, scenarist, ali i skladatelj soundtracka. Seriju će obožavati i publika kojoj je glazba važna, a koja u seriji 'Naopako' hvata bit mjesta. Na primjer, kad Minchin pjeva INXS-ovu 'Never Tear Us Apart' i The Churchovu 'Under the Milky Way' pod noćnim nebom.

Povrh toga u seriji možemo čuti glazbu poznatih australskih glazbenika poput Tame Impale, Sije i The Vinesa, ali i manje poznatih australskih bendova kao što su Missy Higgins, Powderfinger, Teskey Brothers, The Living End. 

 | Autor: Pr Pr

Inače, za one koji ne znaju, a možda ih kod nas ima dosta koji ne znaju puno o Timu Minchinu, on je australski je komičar, glumac, pisac, glazbenik, pjesnik, skladatelj i tekstopisac. Najpoznatiji je po svojim glazbenim komedijama, izdao je šest CD-a, pet DVD-a, a u inozemstvu je izveo brojne komičarske showove. Njegova serija 'Naopako' ima našu toplu preporuku za binđanje ove kišne nedjelje - nasmijat će vas unatoč najtmurnijem vremenu.

Photo: Pr

Komentari 0