Life&style

Top tri tretmana za lice nakon ljeta

Tijekom ljeta na našu kožu utječu visoke temperature, klima uređaju, more i sunce koji zajedno isušuju našu kožu. Koji su najbolji tretmani za lice nakon ljeta otkrio nam je dr. Aleksandar Gluščević iz Beauty Clinic Martimex.

''Carita Cotton softness idealan je tretman koji je prvenstveno namijenjen osjetljivoj koži koja je sklona iritacijama. Na najbolji će način osvježiti kožu koja je površinski oštećena od izlaganja suncu i ljetnih uvjeta, poput suhog zraka'', započinje dr. Aleksandar Gluščević.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Također preporučuje i tretman s vitaminom C. S obzirom da je taj vitamin moćan antioksidans koji štiti od slobodnih radikala i ima ključnu ulogu u proizvodnji kolagena i elastina te u obnovi kože. Vitamin C jača zaštitni sloj kože, čuva vlažnost, pomaže apsorpciju željeza, djeluje protuupalno i ima posvjetljujući učinak, pa pomaže i kod hiperpigmentacija.

''Kako bi se vratila pigmentacija koži lica, predlažem Dr. Renaud express tretman s vitaminom C. Tretman traje otprilike 30 minuta, a baziran je na polivitaminiziranom serumu s dodatkom 20% vitamina C. Izvrsno ujednačuje ten nakon ljeta, hrani kožu i štiti ju od atmosferskih onečišćenja koje ne možemo izbjeći cijele godine, ali posebice ljeti'', pojašnjava dr. Gluščević.

Za kraj nikako nemojte zaboraviti na piling kojim ćete ukloniti mrtve stanice s lica, te vratiti prirodan sjaj koži. Izbjegavanje iritacije se postiže pomoću blagih proizvoda, a idealan tretman za piling lica je Carita Rénovateur.

''To je piling na bazi sušenih sjemenki suncokreta i esencijalnih biljnih ulja. Njegova značajka je što ujednačuje pigmentaciju kože, hrani ju, redefinira teksturu i potiče regeneraciju, a koža nakon pilinga izgleda sjajno i zaglađeno, upravo zbog uklanjanja spomenutih mrtvih stanica'', zaključio je dr. Gluščević.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Bez obzira na koji tretman se odlučite, nikako nemojte zaboraviti hidratizirati svoju kožu i hraniti je njegujućim kremama i maskama. Bez obzira što je ljeto prošlo, dolazi jesen koja nam donosi nove uvjete za kožu, pa stoga pripremite svoje lice za nove izazove.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0