Life&style

Top 3 hrvatske destinacije za odmor koje nisu na moru

Ako razmišljaš o tome da svoj godišnji odmor ovo ljeto provedeš u Hrvatskoj, ali ne želiš ići na more, donosimo ti tri odlična prijedloga za to. Dobar odmor, opuštanje i zabava su zagarantirani!

1.  Wellness Hotel Villa Magdalena (Krapinske Toplice)

Hrvatsko zagorje vodeća je destinacija u kontinentalnom turizmu u Hrvatskoj koje već na prvi pogled osvaja svojom očuvanom prirodom, bogatom poviješću i pitoresknim pogledima. Upravo zato Zagorje je postalo prepoznatljivo odredište za odmor, opuštanje i zabavu kojega sve više posjećuju brojni domaći i strani posjetitelji. Ako razmišljaš o tome da svoj godišnji odmor provedeš upravo tamo, donosimo ti jedan privlačan prijedlog - Wellness Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ovaj hotel nalazi se na slikovitom brežuljku u centru Krapinskih Toplica, a ondje ćeš uživati u vrhunskom spa ugođaju, kao i u neodoljivim gurmanskim užitcima. Spa i wellness sadržaji uključuju hidromasažne kade s termalnom vodom, saune te područje za opuštanje s grijanim klupama i područjem za fitness. Osim toga, možeš se opustiti i na terasi za sunčanje s pogledom na grad i planine. Cijena noćenja za dvije osobe: od 1125 kuna.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Top 5 destinacija koje vrijedi vidjeti u blizini: 

1. Muzej krapinskih neandertalaca
2. Veliki Tabor
3. Dvorac Oršić
4. Marija Bistrica
5. Muzej "Staro selo" Kumrovec

Možda vas zanima Godišnji na budžetu: uštedi i otputuj gdje želiš! Rubrika Life&style Life&style

2. B&B Palazzo Angelica (Oprtalj)

Središnja Istra je sve popularnija turistička destinacija koja turiste osvaja netaknutim prirodnim ljepotama i bogatim kulturološkim nasljeđem. To su prepoznali brojni stanovnici kojima je turizam s godinama postao primarna djelatnost pa nude veliki izbor obiteljskih smještaja. Tako se na tom području mogu pronaći šarolike i zanimljive vikendice, ali i luksuzne vile koje svojim posjetiteljima nude pravi hedonistički užitak. Jedna takva vila smjestila se u slikovitom istarskom gradiću Oprtalj. Riječ je o vili B&B Palazzo Angelicana koja na prvi pogled osvaja svojom ponudom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

U sklopu objekta nalazi se spa-centar s finskom saunom, hidromasažnom kadom i opremom za fitness, kao i vanjski bazen i prostor za opuštanje. Uz prekrasne vidike, bezbrojne tonove zelene boje i uz netaknutu prirodu, gosti mogu uživati i u brojnim aktivnostima poput vožnje bicikla po popularnoj biciklističkoj stazi Parenzane. Cijena noćenja za dvije osobe: 903 kune. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Top 5 destinacija koje vrijedi vidjeti u blizini: 

1. Aquapark Istralandia
2. Pazinski kaštel
3. Jama Baredine
4. Pazinska jama
5. Parenzana vlak

Možda vas zanima Kamo na dugi vikend - 5 europskih destinacija za manje od 1000 kuna Rubrika Life&style Life&style

3. Villa Romansa (Krušvar)

I dok Dalmacija u svojem obalnom području već stoljećima razvija turizam, njezin središnji dio tek je u posljednjih nekoliko godina doživio svoj procvat. Većina smještajnih kapaciteta Središnje Dalmacije također se nalazi u obiteljskom smještaju. Onaj koji nam je posebno zapeo za oko je Villa Romansa smještena u malenom mjestu Krušvar u podnožju planine Mosor. Kuća je smještena u vrlo mirnom okruženju, a zbog prirodnih ljepota, ugodne klime i privatnosti, gostima nudi savršeni godišnji odmor. Cijena noćenja za dvije osobe: 962 kune. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Prekrasni pogledi, netaknuta priroda, bogata gastronomska ponuda i čisti zrak samo su neki od razloga zbog kojih sve više ljudi odabire ovu destinaciju za svoj odmor. No, osim ljubitelja hedonističkih užitaka, i pustolovi će ondje doći na svoje. Naime, središnja Dalmacija svojim posjetiteljima na raspolaganju nudi brojne pješačke, biciklističke i planinarske staze idealne za ljubitelje aktivnog odmora u prirodi. Zvuči dobro, zar ne?

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Top 5 destinacija koje vrijedi vidjeti u blizini:

1. Kliška tvrđava
2. Muzej Sinjske alke
3. Planina Mosor
4. Povijesni grad Nutjak
5. Grad Split

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0